Proč nabízet zaměstnání na rodičovské?

štítek Zaměstnání čtení na 2 minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Zaměstnavatelé nechtějí, aby jejich výkonní zaměstnanci ztráceli pracovní návyky, dovednosti a znalosti. Návrat do práce po dlouhodobé rodičovské dovolené, kdy se přetrhají všechny pracovní vztahy, je náročný. Řešením je umožnění práce z domova a práce na dohodu během rodičovské dovolené.

Ženy s malými dětmi umí zvládat stres, organizovat práci a motivovat. Navíc chtějí pracovat a přilepšit do rodinného rozpočtu a nezapomenout svoji práci. Úspěšné firmy proto umožňují svým zaměstnankyním na rodičovské dovolené nebo po návratu z rodičovské dovolené uzpůsobit pracovní den jejich podmínkám a nárokům. Aby mohly zaměstnankyně se věnovat svým dětem a současně částečně pracovat.

  • Vytváření dobrých pracovních podmínek pro maminky s dětmi je firemní investicí do budoucnosti. Firma si buduje vynikající image a má dostatek výkonných a loajálních zaměstnankyň.
  • Díky částečné práci na dohodu o provedení práce během rodičovské dovolené jsou zaměstnankyně neustále v pracovním dění a návrat po rodičovské dovolené je velmi rychlý. Zkrácené úvazky a práce z domova umožňuje mnohým zaměstnankyním s malými dětmi zvládnout práci i péči o děti.

Shon na rodičovské dovolené

Ženy s malými dětmi se často na práci těší. Chtějí dělat svoji práci velmi dobře a rychle, aby mohly být odpoledne se svými dětmi. Úspěšné firmy této skutečnosti využívají. Ženy s malými dětmi se pracovní maličkosti rychle doučí a do pracovního kolotoče rychle naskočí. Umí totiž výborně organizovat čas, zvládat více věcí najednou a poznat co je nejdůležitější. Kdo dobrá zvládá domácnost s malými dětmi, ten si svoji práci zastane. Rodičovská dovolená je náročná. Když malé dítě špatně jí, v noci se 15krát vzbudí a dvě hodiny nespí dokonce vůbec, když musí být maminka neustále v pohotovosti, když dítě začíná lozit či chodit, tak se o odpočinku mluvit nedá.

Flexibilní úvazky a práce z domova

Mnohé ženy s malými dětmi jsou pro zaměstnavatele velkým přínosem. Samozřejmě nelze chtít po maminkách s malými dětmi, aby pracovaly do večera. To však není trendem v žádné vyspělé firmě. Rozhodující jsou výkony, nikoliv čas strávený v práci. Zkrácený pracovní úvazek a uzpůsobení práce, aby mohla být ve velkém rozsahu vykonávána z domova umožňuje maminkám zvládnout práci. Jakmile to bude časově možné, tak zaměstnankyně bude pracovat na plný úvazek. Pozitivní přístup zaměstnavatele však zaměstnankyně oceňují a jsou velmi efektivní a loajální.

Práce z domova pomáhá zůstat „in“

Počet profesí, které je možné alespoň částečně vykonávat z domova díky moderní technice, stoupá. Zaměstnavatelé myslící na svoji budoucnost vytváří příznivé pracovní podmínky. Umožnit některým zaměstnancům práci z domova je levnou a snadno proveditelnou možností. Zaměstnankyně během rodičovské dovolené nebo po návratu z rodičovské dovolené jsou díky možnosti práce z domova produktivnější a efektivnější. Orientace na výsledek je při práci z domova vysoký.

Petr Gola

Další články k tématu Práce během rodičovské

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí