5 insider tipů

štítek Investice přečtete do minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Pokud patříte mezi tu část investorů, která věří, že nejlepšího zhodnocení se dá dosáhnout kopírováním insider nákupů, pak nabízíme pár nápadů, které by Vás mohly zaujmout.

Zaměřili jsme se na několik akcií, do kterých se v posledních šesti měsících pustili samotní představitelé společností. Nemá cenu po sté zmiňovat, že nákupy členů společnosti, kteří mají důvěrnější informace, jsou mnohdy považovány za jeden z nejdůležitějších vstupních signálů.

Seznam těchto pěti společností můžete použít pro vlastní analýzu

IMAX Corporation (IMAX)

Jedná se o technologickou společnost zaměřenou celosvětově na zábavní průmysl. Tržní kapitalizace 1,6B dolarů. Během posledních šesti měsíců nakoupili představitelé této společnosti 1 134 000 akcií což je 2,04 % z celého objemu. Hlavními nakupujícími byli Kevin Douglas a Richard Gelford.

Infinity Pharmaceuticals, Inc. (INFI)

Firma působící v USA zaměřená na vývoj léků proti rakovině. Tržní kapitalizace 1,38B dolarů. Během posledního půl roku nakoupili představitelé společnosti 5 158 726 kusů akcií, což představuje 19,81 % z celkového objemu.

Molycorp, Inc. (MCP)

Tržní kapitalizace 1,09B dolarů. Během posledních šesti měsíců nakoupili zasvěcení představitelé společnosti 7 107 150 kusů akcií, což představuje asi 7,8 % z celkového počtu obchodovaného na trhu. Největším nakupujícím je Ross Bhappu.

Vistaprint NV (VPRT)

Společnost působí jako poskytovatel marketingových služeb pro menší firmy po celém světě. Tržní kapitalizace je 1,26B dolarů. Během posledních šesti měsíců nakoupili představitelé společnosti 407 761 kusů akcií. To představuje 1,84% z celkového objemu. Hlavními nakupujícím byl Thomas Smith.

Westport Innovations Inc (WPRT)

Poskytovatel alternativních paliv, nízkoemisních technologií, které jsou zaměřeny na stlačený zemní plyn, vodík a biopaliva. Tržní kapitalizace je 1,57B. Během posledních šesti měsíců nakoupili 500 000 akcií vysocí představitelé společnosti. Hlavním nakupujícím byl Kevin Douglas, který vlastní nyní 10 % akcií celé společnosti.

Kamil Beran

Akcie a trhy

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí