Akcie a trhy (všechny články)

Investice čtení na 2 minuty

Od roku 1963, byl v 51 % případech na akciových trzích měsíc červenec rostoucí s průměrným ziskem 0,3 %. Během druhého roku prezidentského cyklu USA byl červenec v 33 % případů výš, ale průměrná ztráta všech červenců v prezidentském cyklu je -1,7 %. Historicky nejlepším červencem byl rok 1997 se ziskem 10,5 %. Nejhorším červencem rok 2002 se ztrátou – 9,2 %.

Investice čtení na 2 minuty

Energetický sektor stoupá na ceně po dobu posledních dvou měsíců, což můžeme vidět z pohledu na ETF energetického sektoru XLE. Jestliže se tak ropa dostane na hodnotu 112 dolarů, XLE se bude pravděpodobně zotavovat ještě několik dní, možná i týdnů. A to právě proto, že množství a dostupnost energetických zásob je považováno za hlavního hybatele cen energií.

Investice přečtete do minuty

V průběhu několika posledních měsíců se mnohé indexy, sektory a komodity dostaly do fáze korekce, která dosahovala 10 až 20 %. Nyní však nastává období, kdy se mnozí obchodníci poohlížejí po nových obchodních příležitostech. Můžeme se podívat na jednu z nich.

Investice čtení na 6 minut

Dokonce i investoři, kteří se obvykle vyhýbají drahým kovům, by letos neměli zůstat stranou od průmyslu pracujícího s platinou. Nejdelší stávka v jihoafrické historii spolu se stoupající poptávkou v Asii tlačí tento kov zpět do stejného fiskálního schodku, jako v roce 2014 – a to by mohlo mít důsledky pro roky nadcházející. Zatímco zlato zůstává nejrozumnější volbou pro úspory, tak průmyslově využitelné kovy, jako třeba platina, můžou být vhodnou investicí pro ty, kteří míří spíše k čistému růstu.

Investice čtení na 3 minuty

Existuje několik způsobů, jak vydělat peníze a zvýšit své příjmy. Nejlepším z nich je peníze investovat. Kdo má pochyby, nechť si položí otázku, kolik zná milionářů, kteří zbohatli spořením? Odpověď je vcelku jasná. Existuje široký výběr investic, můžete investovat například do akcií, ale měli byste pamatovat na to, že investovat všechny peníze není rozumné, protože to je riskantní. Základní investiční poučka zní, že byste měli investovat pouze tak veliké množství peněz, které si můžete dovolit ztratit. V žádném případě se nedoporučuje investovat vypůjčené peníze.

Investice čtení na 5 minut

Než se začneme zabývat grafy, měli bychom si připomenout skutečnost, že během prvních 30 minut po začátku obchodování, bychom neměli vstupovat do žádných obchodů. Je to pravda. Jestliže se zabýváte obchodováním delší dobu, jistě jste slyšeli rčení, že během první půlhodiny obchodují jen amatéři. Důvodem pro tento letitý postřeh je, že mnoho amatérů se snaží obchodovat na základě včerejší cenové akce.

čtení na 3 minuty

Známky mírně vyšší inflace a slibný růst pracovního trhu v USA vede mnoho ekonomů k názoru, že v největší světové ekonomice dochází k oživení. I přes tento optimismus, jedna investiční společnost dala ve známost, že by to mohlo znamenat ponurou budoucnost pro zbytek světa.

čtení na 6 minut

Guvernér Draghi, který slavně v červenci roku 2012 prohlásil, že ECB udělá vše pro záchranu eura, nyní dělá otočku o 180 stupňů. Na lednové tiskové konferenci prohlásil, že euro se stalo příliš silným a jeho další zhodnocování by mohlo ohrožovat vlažné oživení v eurozóně.

čtení na 8 minut

Před dvěma lety se trh nejvíce obával toho, že Řecko opustí euro, což spustí dominový efekt v Portugalsku, Irsku, Španělsku a Itálii. Důvěra v euro byla v sázce a kurz k dolaru se propadl na 1,200. Nervózní investoři uvažovali, kam přesunou vklady z evropských bank. K částečnému odlivu kapitálu opravdu docházelo. Firmy a domácnosti převedly během prvních pěti měsíců roku 2012 majetek v hodnotě 80 miliard euro (103 miliard USD) z bank v Řecku, Irsku, Itálii, Portugalsku a ve Španělsku.

Investice čtení na 3 minuty

Od roku 1963, byl v 59 % případech na akciových trzích květen rostoucí s průměrným ziskem 0,5 %. Během druhého roku prezidentského cyklu USA byl duben v 33 % případů výš, ale průměrná ztráta všech květnů v prezidentském cyklu je -2,7 %. Zde však musíme vzít v úvahu mimořádnou ztrátu v roce 1970 o velikosti -13,0 %. Historicky nejlepším květnem byl rok 1997 se ziskem 11 %. Nejhorším květnem již zmiňovaný rok 1970.

Investice čtení na 2 minuty

V důsledku vývoje v prvním čtvrtletí roku 2014 snižují státem ovládané hypoteční společnosti Fannie Mae a Freddie Mac odhad růstu trhu na trhu s bydlením pro rok 2014.

Praktické

Populární na Dům financí