Průraz v ETF solárních energií a jak ho zobchodovat

štítek Investice přečtete do minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

V průběhu několika posledních měsíců se mnohé indexy, sektory a komodity dostaly do fáze korekce, která dosahovala 10 až 20 %. Nyní však nastává období, kdy se mnozí obchodníci poohlížejí po nových obchodních příležitostech. Můžeme se podívat na jednu z nich.

Dnešním příkladem takové příležitosti je ETF solárních energií TAN. V poslední době zde došlo k 23% korekci. Pokud dojde ke korekci mezi 20 až 25 %, znamená to obvyklou korekci v rychle rostoucím trendu. Na grafu také vidíme, že se korekce dostala k úrovni 150 a 200 denního klouzavého průměru. Tyto klouzavé průměry mají tendenci tvořit podporu, a pokud se cena dostane na jejich úroveň, jedná se o vhodné místo ke vstupu do pozice. 

Mnoho jednotlivých akcií v tomto sektoru vytváří průraz v rostoucích cenových formacích. Vývoj na těchto individuálních akciích tvoří základ pro pohyb na TAN. 

Fundamentálním důvodem pro pohyb ceny v solárním sektoru je pak rostoucí cena ropy. Pokud i nadále poroste, dá se předpokládat, že porostou i ceny v solárním sektoru. Pokud se růst ceny ropy zastaví, dá se předpokládat zastavení růstu TAN. 

Technický pohled na graf:

Dlouhodobá analýza ukazuje silný rostoucí trend s konsolidační strukturou. 

Střednědobá analýza ukazuje klesající lichoběžník, test klouzavých průměrů a trend obracející prorážející strukturu.

foto: graf – akcieatrhy.cz

Krátkodobá analýza ukazuje, že se cena pohybuje na úrovni resistence a než se cena vydá vzhůru, čeká nás ještě krátkodobý několikadenní pokles.

foto: graf – akcieatrhy.cz

TAN obchodní úvaha:

Pokud se cena dostane pod 39 USD, bude to známka selhání tohoto obchodního plánu.

Zdroj: Chris Vermeulen

Akcie a trhy

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí