10 nejdražších světových akcií, seznamte se

štítek Investice čtení na 3 minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Existuje několik způsobů, jak vydělat peníze a zvýšit své příjmy. Nejlepším z nich je peníze investovat. Kdo má pochyby, nechť si položí otázku, kolik zná milionářů, kteří zbohatli spořením? Odpověď je vcelku jasná. Existuje široký výběr investic, můžete investovat například do akcií, ale měli byste pamatovat na to, že investovat všechny peníze není rozumné, protože to je riskantní. Základní investiční poučka zní, že byste měli investovat pouze tak veliké množství peněz, které si můžete dovolit ztratit. V žádném případě se nedoporučuje investovat vypůjčené peníze.

Vybrat si vhodné akcie pro investování je složitá záležitost, protože se cena akcií neustále mění a závisí nejen na výkonnosti firmy, okolním ekonomickém prostředí, ale závisí i na globálním ekonomickém prostředí. Některé akcie jsou levné a nakoupit jich větší množství není složité. Jiné akcie jsou pak velmi drahé a jejich nabídka je limitována. Většinou jsou vyhrazeny pro velmi bohaté investory. Pojďme se na deset nejdražších světových akcií podívat.

10. Biglari Holdings, Incorporated

 

Je to americká holdingová společnost, kterou založil v roce 2010 Sardar Biglari. Sídlo má v San Antoniu v Texasu, USA. Dceřiné společnosti zahrnují restaurační řetězce Steak n Shake a Western Sizzlin. Cena akcie společnosti se pohybuje na úrovni 369 USD.

 

9. Apple, Incorporated

 

AAPL je známá jako druhá největší světová informační společnost. Firmu založili v roce 1976 Steve Jobs, Steve Wozniak a Ronald Wayne. Hlavní sídlo firmy leží v Apple Campus, v Cupertino, v Kalifornii, USA. Cena akcie se v současné době pohybuje okolo úrovně 456 USD.

8. Markel Corporation

 

Markel je pojišťovací společnost založená v roce 1930. Sídlí v Glen Allen ve Virginii, USA: K nákupu této akcie budete potřebovat zhruba 470 USD.

7. MasterCard Incorporated

 

Master Card je mezinárodní finanční servisní společnost, která byla založena v roce 1966. Sídlí v Purchase, New York, USA. Cena za akcii se pohybuje na úrovni 516 USD.

6. Intuitive Surgical Incorporated

 

Intuitive Surgical je americká společnost, která se specializuje na lékaři ovládané robotické operační systémy. Společnost byla založena v roce 1995 a sídlí v Sunnyvale, Kalifornie, USA. Cena akcie je 573 USD.

5. Priceline.com Incorporated 

 

Společnost provozuje komerční webové stránky, které nabízejí uživatelům slevy v nejrůznějších oblastech, od cestování až po hotely, ubytování, letenky atd. Společnost byla založena v roce 1997 a webové stránky byly spuštěny v roce 1998. Hlavním sídlem firmy je Norwalk, Connecticut, USA. Cena se pohybuje na úrovni 695 USD za akcii.

4. Google, Incorporated 

 

Tato mezinárodní společnost se specializuje na vyhledávání na internetu a na poskytování reklamy. V poslední době diverzifikuje svoje portfolio služeb. Společnost byla založena v roce 1998 a sídlí v Mountain View, Kalifornie, USA. K objednání jedné akcie budete potřebovat v současné době 753 USD.

3. NVR Incorporated 

 

Tato americká společnost se specializuje na poskytování hypoték a bytovou výstavbu. Založena byla v roce 1980 a sídlí v Restonu, Virginii, USA. Cena jedné akcie dosahuje 1040 USD.

2. Seaboard Corporation 

 

Společnost je diverzifikovaná a podniká v zemědělství a námořní dopravě v mnoha zemích světa. Sídlo společnosti je v Merriamu, Kansas, USA. Cena jedné akcie dosahuje neuvěřitelných 2639 USD.

1. Berkshire Hathaway 

 

A vítězem se stává. Berkshire Hathaway je mezinárodní holding, který provozuje a řídí mnohé podnikatelské sektory. Hlavní oblastí je investiční činnost. Společnost sídlí v městě Omaha v Nebrasce, USA. Cena akcie je dlouhodobě nejvyšší ze všech světových akcií. Cena dosahuje rekordních a nepředstavitelných 145000 USD za jednu akcii.

Zdroj: topteny.com

Akcie a trhy

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí