Telefonica O2: Lídr trhu telekomunikačních služeb

štítek Nakupování čtení na 2 minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Jednou z největších a nejdéle působících společností na poli telekomunikačních služeb v rámci České republiky je Telefonica O₂. Své služby poprvé zákazníkům nabídla již v roce 1990 ještě coby Eurotel. Od té doby společnost doznala značných změn.

Telefonica O₂ je v současné době předním integrovaným telekomunikačním operátorem českého trhu. Zákazníkům nabízí ucelenou nabídku hlasových a datových služeb. Mimo provozu pevné a mobilní sítě mohou její zákazníci využívat také sítě tzv. 3 generace, které umožňují přenos dat, hlasu, obrazu a videa. Společnost se veřejnosti prezentuje po značkou O₂. Společnost své služby nabízí běžným klientům, drobným podnikatelům, ale také velkým společnostem a korporacím, či veřejné správě. My se blíže podíváme na nabídku pro osobní klientelu a to na nabídku neomezených tarifů.

Aktuálním hitem číslo jsou na poli mobilních tarifů tzv. Tarify FREE, které O₂ nabízí ve třech variantách. Základní balíček FREE zahrnuje pouze neomezené volání a SMS do vlastní sítě. Cena je stanovena na příjemných 249 Kč. Pokud si k tarifu pořídíte internet do mobilu s kapacitou 150 MB, pak bude finální cena 401 Kč. Jestliže požadujete větší množství stažených dat, pak se vám nabízí varianta 1 GB. V tomto případě se ale cena zvyšuje už na hodnotu 552 Kč. Cena za minutu volání je stanovena na 3,50 Kč. Za SMS zaplatíte 1,50 Kč a za multimediální zprávu 5,60 Kč.

S tarifem FREE O₂ Plus za 499 Kč získáte navíc 120 minut na volání do jiných sítí a internet v mobilu s kapacitou 150 MB. I zde je možnost navýšit objem dat a to buď na 1 GB za celkovou cenu tarifu 651 Kč, nebo na 3 GB s celkovou cenou za tarif 853 Kč. Ceny za minutu volání, SMS a MMS jsou stejné jako u tarifu FREE O₂.

Za 749 Kč měsíčně pořídíte tarif FREE CZ, který vám umožní neomezené volání jak do vlastní sítě O₂, tak do sítí ostatních operátorů. Zpoplatněny jsou pouze multimediální zprávy. Cena za odeslání jedné takovéto zprávy je 5,60 Kč. V ceně tarifu je dále zahrnut internet v mobilu s objemem dat 1 GB. Kapacitu stažených dat můžete navýšit na 3 GB za 951 Kč, nebo až na 10 GB při ceně 1 203 Kč.

Mladým lidem do 26 let a seniorům nad 60 let nabízí O₂ slevu 50 Kč na jakýkoli tarif z rodiny FREE. Tzn.:

  • FREE O₂ za cenu 199 Kč
  • FREE O₂ Plus za cenu 449 Kč
  • FREE CZ za cenu 699 Kč

Abyste však získali výše uvedené ceny, pak se musíte společnosti zavázat na dobu 24 měsíců.

Šárka Pešková

Další články k tématu Mobilní služby

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí