Články, které napsala
Alena Ludvíková

Praktické tipy Realitní trh čtení na 4 minuty

Důvody k ocenění nemovitostí mohou být různé. Dědické řízení, vyřizování hypotečního úvěru nebo právě prodej. Při prodeji budete potřebovat správně stanovit tržní cenu nemovitosti. Tu ovlivňuje řada parametrů.

Praktické tipy Realitní trh čtení na 3 minuty

Se skrytými vadami u nemovitosti se mohou potýkat jak prodávající, tak kupující a ani jedna situace není příjemná. Jaká jsou práva a povinnosti, kdo nese odpovědnost a jak dokázat, že vada byla skrytá?

Praktické tipy Realitní trh čtení na 3 minuty

Lokalita hraje při koupi nemovitosti zásadní roli. Je to první parametr, který při hledání nemovitosti musíte dobře zvážit. Podívejte se na pár zásadních rad, jak si lokalitu prověřit, pokud nejste místní a nemáte ji pod kůží. Hodně informací zjistíte i od počítače. Špatný výběr lokality se může stát základem špatného rozhodnutí. Vyplatí se proto věnovat sběru informací dostatek času.

čtení na 4 minuty

Chcete ušetřit? Máte plné zuby vaší banky? Zvedají se úrokové sazby u spoření, ale čekat na telefonát z vaší banky, že vám zvyšuje úrok, je utopie? Jste u velké banky a máte u ní spousty produktů, i když jinde by byly za výhodnějších podmínek? Je na pobočce milá paní, ale když něco potřebujete poradit, tak musí někam volat a neví, protože mají tolik produktů, že se v tom vlastní zaměstnanci neorientují? Pak je čas na změnu.

Příběhy Sociální dávky čtení na 2 minuty

Můj otec trpěl Alzheimerovou chorobou. Žil v domě s mým bratrem. Jezdila jsem ho navštívit každý týden, protože se jeho nemoc zhoršovala. Zdálo se mi, že o otce není postaráno tak, jak jeho zdravotní stav vyžadoval. Při jedné návštěvě jsem zjistila, že bratr pobírá jeho příspěvek na péči, ale téměř vůbec se o něj nestará.

Právo Příběhy čtení na 2 minuty

Máme jednoho vnuka a v rodině jsme se dohodli, že dům, ve kterém bydlíme, po naší smrti připadne jemu. Chceme zjednodušit dědické řízení a mít v tomto jasno, proto jsem se rozhodli mu dům darovat již nyní.

Příběhy čtení na 3 minuty

Petr se vyučil brusičem technického a šperkového kamene. Celý život v tomto oboru pracoval, ale dnešní doba jeho kvalifikaci příliš nepřeje. Když zkrachovala společnost, pro kterou pracoval, měl problém si najít práci. V jeho regionu a s celoživotní kariérou v jedné firmě o něj nestáli.

Příběhy Sociální dávky čtení na 3 minuty

Jana (45): s manželem oba pracujeme, jak se dá. I tak je současná situace pro nás velmi těžká. Mám práci na DPP, ale provozovny jsou zavřené, takže moje práce není potřeba. K tomu dvě děti doma. Rychlá finanční pomoc naštěstí přišla do týdne.

Příběhy čtení na 4 minuty

Kristýna (38): Měla jsem staré auto, které jsem dostala od rodičů celý můj dospělý život. Když už začínalo být na odpis, rozhodla jsem pořídit si nové. S dobrým úmyslem jsem tedy zainzerovala staré auto na bazaru. Říkala jsem si, že třeba ještě někomu poslouží. Tím začala zhruba tříměsíční peripetie, ze které jsem nakonec vyšla s nulou.

Příběhy čtení na 2 minuty

Katka (32): mně a mého bratra vychovávala jen maminka. Otec se o nás nikdy nezajímal a ani my o něj. Pak nám přišel dopis od notáře, že otec zemřel a zůstalo nám dědictví v podobě 5ti tisíc korun na účtu v bance a 1,5 milionu korun dluhů.

Koronavirus Příběhy čtení na 2 minuty

Jaroslav (67): ještě před odchodem do penze jsem si udělal rekvalifikační kurz na maséra. Vždy jsem chtěl pomáhat lidem. Jako OSVČ jsem tedy provozoval k důchodu masérskou činnost. Práce to byla skvělá – tedy do doby, než masérskou činnost stát zakázal.

Praktické

Populární na Dům financí