Vítězové na poli termínovaných vkladů

štítek Spoření čtení na 4 minuty

foto: ilustrační fotografie

V minulém díle týdenního tématu jsme si představili blíže družstevní záložny. Zkráceně jsme si vysvětlili princip jejich fungování. Dnes se podíváme na jejich produktovou nabídku v oblasti termínovaných vkladů.

Družstevní záložny nyní na svých termínovaných vkladech nabízí vyšší zhodnocení než bankovní domy. Jaká je konkrétní výše možného zhodnocení vám napoví následující přehled.

AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo

V produktové nabídce tohoto družstva nalezneme klasický termínovaný vklad a také revolvingový termínovaný vklad. U obou typů vkladů se výše zhodnocení pohybuje od min. 0,6 % p.a. u vkladu na šest měsíců v hodnotě vkladu 1 000 až 99 999 Kč do 4,8 % p.a. u vkladu na pět let v hodnotě vkladu od 2,4 mil. Kč. U vkladu vyššího jak 5 mil. Kč je nabídnuta individuální sazba.

Jestliže se rozhodnete pro založení termínovaného vkladu, pak vám bude automaticky založen i běžný účet s internetbankingem. Zřízení je zdarma.

Revolvingový termínovaný vklad vám umožňuje se v den splatnosti rozhodnout, zda peníze na vkladu ponecháte na stejně dlouhé období, jako bylo to předešlé, nebo peníze vyberete.

Zřízení a vedení obou vkladů je zcela zdarma.

Artesa, spořitelní družstvo

Toto spořitelní družstvo nabízí pouze jeden typ termínovaného vkladu pod názvem Artesa STANDARD s požadavkem na minimální vklad ve výši 20 000 Kč. Úroková sazba začíná na 0,4 % p.a. pro vklady na jeden měsíc v hodnotě do 99 999 Kč. Maximální výše úrokové sazby je stanovena na 4,3 % p.a. pro vklady na pět let v hodnotě nad 2 mil. Kč.

Metropolitní spořitelní družstvo

Metropolitní spořitelní družstvo svým členům nabízí dvě podoby termínovaného vkladu. Jedná se o klasický termínovaný vklad, nebo termínovaný vklad s obnovou, tedy revolvingový vklad. Úroková sazba se pohybuje od 3,3 % p.a. pro vklady na šest měsíců v hodnotě do 100 000 Kč (na stránkách družstva uveden požadavek na minimální vklad – 100 000 Kč). Nejvyššího možného zhodnocení dosáhnete, pokud uložíte částku nad 2,5 mil. Kč na dobu dvou let. V tomto případě je váš vklad úročen sazbou 4,8 % p.a.

Založení, vedení a případné zrušení vkladu je zdarma.

Peněžní dům, spořitelní družstvo

Peněžní dům nabízí svým členům termínované vklady již od 100 Kč s možností uložení vkladu na sedm dní až pět let. Jestliže je doba vkladu kratší jak šest měsíců, pak je vklad úročen pevnou roční úrokovou sazbou. Vklady s délkou trvání více od sedmi měsíců jsou úročeny pohyblivou roční úrokovou sazbou. Družstvo umožňuje klientům vybírat připisované úroky měsíčně, nebo v době ukončení vkladu. Výše úrokové sazby se pohybuje od 0,2 % p.a. pro vklad na sedmí dní v hodnotě od 100 Kč do 99 999 Kč. Úroková sazba 3,5 % p.a. je nabídnuta těm klientům, kteří na termínovaný vklad uloží více jak 1 mil. Kč na dobu pěti let. K úrokové sazbě je možné získat úrokový bonus až 1,5 % p.a. Družstvo umožňuje nastavit termínovaný vklad jako revolvingový.

Založení, vedení a zasílání výpisů je zdarma.

WPB Capital, spořitelní družstvo

Produktová nabídka WPB zahrnuje tři varianty termínovaných vkladů. První z variant je klasický termínovaný vklad, k němuž je zcela zdarma založen běžný účet. Zdarma získáte také přístup k internetovému bankovnictví. Minimální vklad je stanoven na částku 20 000 Kč. Při uložení vkladu v hodnotě do 599 999 Kč na nejkratší možnou dobu, kterou je jeden měsíc, získáváte úrokovou sazbu 1 % p.a. Termínovaný vklad nabízí maximální zhodnocení 4,25 % p.a. u vkladů od 2,4 mil. Kč a více na dobu pěti let.

Další variantou termínovaného vkladu je tzv. revolvingový. Ten má obdobné parametry jako výše uvedený klasický termínovaný vklad. Rozdíl spočívá právě v možnosti automatické obnovy vkladu.

Třetí a poslední variantou je termínovaný vklad s možností bezplatného výběru. Tento vklad v sobě kombinuje výhody termínovaných vkladů, a to v podobě vysokého zhodnocení, a zároveň výhody spořicích účtů s možností výběrů naspořených peněz. Tento termínovaný vklad umožňuje klientům výběr až 30 % z celkového vkladu kdykoliv v průběhu trvání vkladu. Výběry nejsou zpoplatněny a ani nikterak sankcionovány. Úrokové sazby se pohybují od 1,8 % p.a. pro vklady na šest měsíců v hodnotě do 599 999 Kč do 4,00 % p.a. u vkladů vyšších jak 2,4 mil. Kč na pět let.

Všechny tři typy termínovaných vkladů jsou poskytovány zdarma.

Záložna CREDITAS, spořitelní družstvo

Poslední z družstevních záložen, v jejíž nabídce nalezneme termínovaný vklad, je Záložna CREDITAS. Záložna stanovuje požadavek na minimální vklad v hodnotě 5 000 Kč. Nejkratší možná doba vkladu je jeden rok. V tomto případě klient získává úrokovou sazbu 2,7 % p.a. Nejdelší vklad je pak možný na čtyři roky. Pokud je úrok připisován měsíčně, klient získává sazbu 3,7 % p.a. Pokud je ovšem úrok připisován až na konci období, pak se sazba zvyšuje až na 4,00 % p.a.

Termínovaný vklad je zakládán zcela zdarma. Podmínkou je běžný účet.

Šárka Pešková

Další články k tématu Termínované vklady

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí