S jízdenkou eTiket VÍZA od ČD do Vídně pro vízum levněji

štítek Cestování přečtete do minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Kanadské velvyslanectví v České republice se dohodlo s rakouským partnerem ÖBB a Českými drahami na prodeji zpátečních jízdenek Praha-Vídeň-Praha, které mají žadatelům o kanadská víza situaci s cestováním do Vídně výrazně ulehčit. Cesta do Vídně pendolinem trvá přibližně 4 hodiny a cena zpáteční jízdenky je 35 euro.

Náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu Antonín Blažek říká: „Zareagovali jsme na náhlou potřebu mnoha občanů České republiky cestovat za účelem vyřízení kanadských víz z Prahy do Vídně a připravili jsme ve spolupráci s našim rakouským partnerem speciální nabídku. Ta žadatelům o víza cestu do Vídně výrazně zvýhodní a umožní jim pořídit si zpáteční jízdenku na jednodenní cestu pendolinem za přibližně 900 Kč.“

Jízdenky jsou v prodeji zatím pro období od 3. do 31. srpna 2009. Na každý všední den je k dispozici 20 zpátečních jízdenek eTiket VÍZA, které zahrnují povinnou rezervaci pro přepravu vlakem Supercity. Prodej jízdenek probíhá jen na eShopu Českých drahwww.eshop.cd.cz nebo pomocí služby TeleTiket na telefonní lince kontaktního centra Českých drah 840 112 113. Jízdenky je nutné zakoupit v předprodeji nejpozději tři dny před odjezdem.

Nabídka je určena jen pro žadatele o kanadská víza a bez potvrzení kanadským velvyslanectvím ve Vídní je jízdenka neplatná. „Žadatelé o vízum požádají o razítko na jízdenku ČD u recepční velvyslanectví, která od nich dopoledne převezme žádost o vízum. Cestujícím současně doporučujeme, aby si nechali potvrdit jízdenku již pří podávání žádosti dopoledne, aby vízové oddělení vědělo, že tito žadatelé musí stihnout vlak s odjezdem v 15:58“ upozorňuje Michael Vlček, tiskový mluvčí kanadského velvyslanectví v Praze.

Vlak odjíždí každý všední den ze stanice Praha hlavní nádraží v 5:57  (z Pardubic hlavního nádraží v 6:59) a návrat do Prahy je plánován ve 20:01 hodin. České dráhy zároveň případné zájemce upozorňují, že si každý jednotlivý cestující může rezervovat maximálně 5 jízdenek eTiket VÍZA.

Veronika Čížková

Tiskové oddělení Dům financí

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí