Kateřina Zvoníková (všechny články)

Pojištění Právo čtení na 3 minuty

Jak můžete odtušit i z jeho názvu, povinné ručení je prostě nevyhnutelným poplatkem pro všechny majitele motorových vozidel, která jsou zařazena v evidenci a mají tak SPZ a možnost jezdit po veřejných komunikacích. Samozřejmě, lze ho i nesjednat a nezaplatit. Po přečtení tohoto článku je však zcela mizivá pravděpodobnost, že by se o to někdo pokoušel. Následky jsou totiž tvrdé a nelze se jim vyhnout.

Investice Penze Spoření čtení na 4 minuty

S rokem 2013 přichází k životu nejdůležitější část důchodové reformy, její takzvaný druhý pilíř. Ten je zleva i zprava kritizovaný, ale soudy není dobré vynášet bez dostatku informací. Na základě tohoto článku se může každý sám rozhodnout, zda je budoucnost druhého pilíře i jeho budoucností, nebo jestli ke spoření na penzi využije jiné způsoby.

Penze Pojištění Spoření čtení na 3 minuty

Velmi diskutovaná důchodová reforma přináší do fungování důchodového systému řadu změn. Zatím jsou změny dobrovolné, ale už dnes můžeme pozorovat jednoznačný trend, který, pokud se výrazně nezmění demografický vývoj společnosti, bude dál následován a prohlubován. První výsledky (následky?) penzijní reformy už pocítily zhruba 4 miliony účastníků penzijního připojištění, další budou následovat v prosinci 2012 a lednu následujícího roku.

Daně Penze Pojištění čtení na 3 minuty

Důchodová reforma má, jak známo, tři pilíře. Prvním je průběžný důchodový systém, stále dominantní forma „spoření“ na důchod. Druhým je dobrovolnéspoření v nových penzijních fondech, kam budou účastníci odvádět 5 % (3+2%) své mzdy. Penzijní připojištění, které občané ČR využívají už od roku 1994 ke spoření na stáří, tedytřetí pilíř důchodové reformy,ale také prochází razantní proměnou.

Cestování Pojištění Účty čtení na 3 minuty

Povinné ručení je noční můrou většiny řidičů. Každoroční výdaj, který ve většině případů nemá žádný účinek, je ale i tak důležité vybírat s rozmyslem. V případě nehody totiž můžete být nepříjemně překvapení, co všechno povinné ručení nekryje.

Účty Úvěry a půjčky čtení na 3 minuty

Že finanční gramotnost v České republice není zrovna na dobré úrovni, tuší asi většina obyvatel, kteří se ve finanční sféře pohybují. Na konci roku 2010 si tak ČNB a Ministerstvo financí nechalo vypracovat od firmy StemMarkrozsáhlý kvantitativní výzkum, který měl zjistit úroveň finanční gramotnosti tuzemských obyvatel. Alarmující výsledky pak ohromily nejen politiky, ale i samotné občany.

Právo čtení na 3 minuty

Povinnost vést účetnictví trápí všechny podnikatele a firmy. Problémy spojené s vedením účetnictví však mají zejména menší a střední podnikatelé, kteří již nezvládají samostatné vedení účetnictví, ani si nemohou dovolit vlastního účetního zaměstnance či dokonce celé oddělení. A právě v těchto situacích se nejvíce uplatňuje profesionální vedení účetnictvíod externí firmy.

Právo Stalo se čtení na 3 minuty

Evropská společnost jako jedna z možných forem podnikání přináší pro podnikatele mnoho výhod, ale i povinností. Ačkoliv se prakticky jedná pouze o nadnárodní akciovou společnost, na rozdíl od klasické místní a.s. se evropská společnost řídí evropským právem. Jak tedy začít s podnikáním pod touto právní formou, a co taková změna přináší?

Cestování Zaměstnání čtení na 3 minuty

Na brigády do zahraničí se každoročně chystá několik tisíc lidí zejména z řad studentů. Právě pro ně jsou totiž zkušenosti ze zahraničí nejen příležitostí ke zlepšení jazyka, ale také vhodným prostředkem pro přivýdělek.

Praktické

Populární na Dům financí