Hlídací pes, aneb jak mít přehled o penězích

štítky Investice Spoření Účty Úvěry a půjčky čtení na 2 minuty

foto: pond5, ilustrační fotografie

V týdenním tématu jsme se zatím věnovali mobilním bankovním aplikacím, jejich výhodám a omezením a také otázce jejich zabezpečení. Poslední díl budeme věnovat dalším mobilním aplikacím, které vám mohou pomoci efektivní řídit své osobní finance.

Jistě to znáte, tu uděláte běžný nákup potravin a dalších věcí do domácnosti, tu si vyrazíte s přáteli ven, tu si něco dopřejete a pak zjistíte, že na svém účtu máte méně, než jste čekali. Je mnoho způsobu, jak toto řešit. Jednou z možností jsou mobilní aplikace pro chytré telefony.

Mobilní telefon máme denně po ruce a tak okamžitý zápis hned po zaplacení je záležitostí několik málo minut. Aplikací je značné množství. My si zde představíme pouze několik z nich.

Aplikace pro Android

My Budget Book

Tato aplikace nabízí svým uživatelům více než generování přehledu proběhlých plateb. Analyzuje nejen vaše výdaje, ale také příjmy. Hlavním cílem je stanovit vývoj budoucích plateb na několik měsíců dopředu tak, abyste věděli, kolik peněz máte k dispozici pro svou útratu. Nechybí samozřejmě také grafy pro větší přehlednost. Aplikace je dostupná za 50 Kč.

EasyMoney

EasyMoney umožňuje svým uživatelům třídit položky příjmů a výdajů dle kategorií, které lze analyzovat. Aplikace je bohatá na množství grafů a statistik. Právě díky svému pěknému vzhledu a příjemnému ovládání je EasyMoney hodnoceno pozitivně ze strany uživatelů. K dispozici je zdarma 30 denní trial verze. Budete-li s aplikací spokojeni, pak si ji můžete zakoupit za cca. 210 Kč.

My Money Manager

Aplikace My Money Manager je ke stažení zcela zdarma. Jedná se o poměrně jednoduší aplikaci vhodnou pro méně náročné uživatele. Jeho výhody spočívají především v podpoře více měn, možnosti nastavení jednotlivých kategorií, podpoře opakujících se transakcí, převody mezi účty, zálohování dat a také umí vygenerovat jednoduché grafy. Nevýhodou je fakt, že tato aplikace není bohužel dostupná pro Android 2.3 a vyšší.

Aplikace pro iPhone

Iron Money

Aplikace je pro uživatele příjemná především díky svému přehlednému ovládání. Umožňuje vést účty ve více měnách. Finance jsou uspořádány do různých kategorií, díky kterým jsou analyzovány vaše zvyky, tedy za co a kdy utrácíte. Aplikace výsledků využívá pro budoucí plánování. K dispozici je samozřejmě také velké množství grafů poskytujících přehled o peněžních tocích. Tuto aplikaci získáte za 9,99 USD, tedy za necelých 200 Kč.

MoneyBook

MoneyBook je levnější variantou než Iron Money. K dostání je za 2,99 USD, což je necelých 60 Kč. Kromě zajímavé ceny však nabízí řadu dalších výhod jako je např. možnost udržovat data on-line a pokročilé metody zabezpečení dat. Aplikace dále svým uživatelům nabízí přehledné grafy a možnost práce s kategoriemi. Oproti jiným aplikacím je poměrně jednoduchá na ovládání.

Šárka Pešková

Další články k tématu Mobilní aplikace

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí