Činnost letos pozastavila první česká cestovní kancelář

štítek Cestování přečtete do minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Cestovní kancelář Karma Tours pozastavila jako první česká kancelář v letošním roce svou činnost. Majitelé CK informovali, že jejich kancelář nemůže v současné době zpracovávat žádnou nabídku pro klienty na letní sezónu, protože situace na trhu – zvláště v arabských zemích – je velmi nejistá a politicky nestabilní. Karma Tours pozastavila činnost na dobu neurčitou, uvedl ve čtvrtek viceprezident a tiskový mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Tomio Okamura.

Cestovní kancelář pozastavila činnost do doby, než se celá situace nezlepší.

„CK nám dále sdělila, že podle jejich názoru by v této chvíli byla jakákoliv nabídka pro klienty neuváženým krokem s ohledem na celkovou situaci v cestovním ruchu, kdy jsou z důvodu nezájmu klientů a z důvodu nedostatečné bezpečnosti v arabských zemích téměř všechny cestovní kanceláře donuceny prodávat zájezdy za velmi nízké ceny s nízkou návratností investic,“ vysvětlil Okamura.

Cestovní kancelář Karma tours zahájila svoji činnost v roce 2008. Patří mezi menší cestovní kanceláře a specializovala se na letecké zájezdy do Egypta.

Veronika Čížková

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí