Pražské letiště o Vánocích zpřístupní zájemcům své zákulisí

štítky Cestování Stalo se přečtete do minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Pražské letiště zpřístupní fanouškům letadel během vánočních svátků své zákulisí v rámci mimořádných exkurzí. Oznámila to mluvčí letiště Eva Krejčí. Návštěvníci se dostanou do míst, kam obvykle veřejnost nemá přístup. Uvidí například provoz na odbavovacích plochách, vzlety a přistání z relativní blízkosti, úklid ranveje při sněžení nebo odmrazování letadel.

Velkým lákadlem je podle Krejčí prohlídka osvětleného letiště v podvečerních hodinách nebo návštěva nejlépe vybavené požární stanice v České republice.

Letiště zároveň bere exkurze jako osvětové akce pro ty, kteří létají zřídka nebo vůbec. Hosté se tak například dozvědí, jak cestují domácí mazlíčci, nebo si osvětlí význam často nesrozumitelných anglických výrazů jako boarding card, check in, gate, airbridge nebo puschback.

„Tato mimořádná sváteční nabídka doplňuje kalendář pravidelných prohlídek, které na letišti probíhají již od června 2007,“ uvedla Krejčí. Letiště vánoční nabídkou navázalo na mikulášskou akci, které se zúčastnilo přes 500 lidí, z toho většinu tvořily děti.

Dvouhodinová cesta zázemím mezinárodního vzdušného přístavu začíná i končí v terminálu 3 na Staré Ruzyni. Během exkurze je možné fotografovat a filmovat, vstupné je pro dospělé 150 korun, pro děti 70 korun, čtyřčlenné rodiny zaplatí 330 korun.

Letiště doporučuje včasnou rezervaci na svých internetových stránkách, kde zájemci také najdou přesná data a časy.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí