J&T Real Estate vybuduje na Kampě luxusní byty

štítek Stalo se přečtete do minuty

Developerská společnost J&T Real Estate vybuduje v Praze na Kampě luxusní rezidenční dům se zřejmě nejdražšími byty na trhu. Novinářům to dnes řekl obchodní ředitel J&T Real Estate Martin Kodeš. Celková investice do projektu činí 330 milionů Kč a firma ji pokryje bankovním úvěrem.

Rezidence Kampa vznikne rekonstrukcí neorenesančního činžovního domu ze druhé poloviny 19. století na rohu Všehrdovy a Říční ulice. Do 25 bytů v uspořádání 1+kk až 3+kk se první nájemníci nastěhují v závěru příštího roku. Podle Kodeše to jsou pravděpodobně nejdražší byty na trhu. Průměrná cena za metr čtvereční je 200.000 korun, v nejdražších bytech 300.000 Kč. Největší zájem je o nejdražší byty, polovina bytů je už závazně rezervována, doplnil Kodeš.

Mezi velké developerské projekty J&T Real Estate v Praze patří například komplex Tower City Holešovice, Rezidence Jeseniova na Žižkově či rekonstrukce Paláce cukrovarníků vedle Jindřišské věže, kde vznikne luxusní hotel Le Royal Meridien Prague.

Společnost J&T Real Estate je součástí slovenské finanční skupiny J&T, která patří mezi přední investorské skupiny ve střední Evropě. Zaměřuje se hlavně na bankovnictví a finanční služby, vedle developerských projektů investuje také do energetiky a strojírenství.

Zdroj: Finanční noviny, ČTK Celý článek: www.fi­nancninoviny.cz/…-byty/432708

Hana Hutlová

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí