ČNB upozornila na aktivity firmy Private Investment Properties

štítek Stalo se přečtete do minuty

Česká národní banka upozornila na aktivity americké společnosti Private Investment Properties, která v ČR neoprávněně nabízí investiční služby. ČNB o tom informovala na svém webu. Firma nemá od ČNB potřebné povolení k poskytování finančních služeb v ČR.

Společnost nabízí investiční služby na webových stránkáchwww.pipreality­.cz, přes které se klienti mohou zaregistrovat do aukcí nemovitostí v USA.

„Společnost Private Investment Properties nemá v současné době povolení České národní banky k poskytování investičních ani jiných služeb na finančním trhu v České republice. Na vložené finanční prostředky se nevztahuje možnost náhrady z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry,“ uvedla ČNB.

Společnost na svém webu uvádí, že v ČR využívá zkušeností investičních poradců, kteří jsou držiteli osvědčení vydaného Českou národní bankou.

Seznamy regulovaných a registrovaných subjektů finančního trhu jsou zveřejněny na webových stránkách ČNB. Cílem centrální banky je vedle měnové politiky a vydávání peněz rovněž regulace finančního trhu. Banka vykonává dohled nad bankovním sektorem, kapitálovým trhem, pojišťovnictvím, penzijním připojištěním, družstevními záložnami, institucemi elektronických peněz a devizový dohled.

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí