Nápadem roku 2010 se stal portál UkažJakBydlíš.cz

štítek Stalo se přečtete do minuty

Soutěž UniCredit Bank Nápad roku 2010, jejímž cílem je najít zajímavé podnikatelské záměry a pomoci s jejich realizací, vyhrál Štěpán Bartyzal s projektem UkažJakBydlíš.cz. Je to portál určený ke sdílení fotografií o bydlení, na kterém budou moci uživatelé čerpat inspiraci a firmy prezentovat realizované projekty. ČTK o tom dnes informoval mediální zástupce soutěže Vladimir Komjati.

„Portálů o bydlení existuje na českém internetu mnoho, obsahují však převážně textovou informaci, obrázků je na nich jen velmi málo. Náš portál bude založen z 90 procent na fotografiích a jen z deseti procent na textovém obsahu. To uživatelům umožní lépe načerpat inspiraci a případně si i vybrat dodavatele podle již realizovaných projektů,“ vysvětlil Bartyzal.

Na druhém místě se umístil projekt Takeplace, který vyhrál i zvláštní kategorii Student podnikatel. Je to webová služba pro organizaci různých typů akcí, která poskytuje on-line nástroje a software pro plánování, tvorbu programu, evidenci kontaktů a e-mailovou komunikaci, přípravu textů, zajištění ubytování, vyúčtování nebo platby.

Třetí místo obsadil projekt INsolveReader. Tento software automaticky monitoruje, zda s některým obchodním partnerem firmy bylo zahájeno insolvenční řízení, na což následně upozorní odpovědného pracovníka a dále automatizovaně zpracuje potřebné postupy.

Do letošního třetího ročníku soutěže se přihlásilo celkem 93 projektů, které hodnotila desetičlenná porota složená z podnikatelů, manažerů, investorů i zástupců médií. O úspěchu projektu rozhodovaly proveditelnost v praxi, kvalita zpracování, originalita a potenciál dalšího růstu. V rámci finálového kola byly navíc hodnoceny i osobní charakteristiky osob, které budou záměry realizovat.

Soutěž organizuje Institut rozvoje podnikání při Vysoké škole ekonomické v Praze. Loni se do soutěže přihlásilo 174 projektů, hlavní kategorii vyhrál návrh flexibilní brusky Flexicat Tools pro úpravu velkých a zakřivených ploch.

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí