Průzkum: Lidé začínají hledat práci vystavením CV na internetu

štítek Stalo se přečtete do minuty

První volbou při hledání práce je vystavení životopisu na internetu. Nejméně uchazečů o zaměstnání by se v první chvíli obrátilo na úřad práce nebo personální agenturu. Ukázal to průzkum pracovního portálu OnlinePráce, který zjišťoval, kde a jak by lidé začali s hledáním práce. Ankety se na přelomu března a dubna zúčastnilo 845 návštěvníků portálu.

Ze všeho nejdříve by při hledání zaměstnání vystavila svůj životopis na některém z pracovních portálů třetina respondentů. Dalších téměř třicet procent lidí by nejprve začalo sledovat pracovní nabídky na internetu a v tisku. Čtvrtina dotázaných by při hledání práce oslovila kamarády, příbuzné a přátele. Jen 14 procent účastníků ankety by se hned obrátilo na úřad práce nebo na personální agentury.

"Anketa potvrdila stoupající zájem uchazečů o bezplatnou registraci a zveřejnění životopisu na pracovních portálech. Tento trend ještě zesílila ekonomická krize, při které nezaměstnanost vzrostla,“ uvedla Tereza Žáková z pracovního portálu OnlinePráce.

Portál OnlinePráce vznikl v roce 2006 a slouží jako inzertní server pro vyhledávání zaměstnanců ze všech regionů České republiky v různých oborech.

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí