Šéf Sazky Hušák užívá obecní byt s regulovaným nájmem

štítek Stalo se čtení na 2 minuty

Generální ředitel loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák užívá obecní byt s regulovaným nájmem v pražském Břevnově, kde má hlášený trvalý pobyt, píšou Lidové noviny (LN).

Podle deníku tak čelí podezření, že porušil podmínky nájemní smlouvy s městskou částí Praha 6. Hušák má vilu v Černošicích a vlastní i dům na španělském ostrově Menorka.

„Platí, že pokud někdo vlastní jiný byt či nemovitost k bydlení, je to důvod k výpovědi,“ uvedl LN advokát Stanislav Křeček, který se dlouhodobě specializuje na problematiku nájemního bydlení. A Právě takový verdikt nyní Hušákovi hrozí. Na poměry, za nichž byt užívá, si totiž posvítil odbor správy obecního majetku.

„Dostali jsme na sklonku roku anonymní udání, na jehož základě prověřujeme, zda na zmíněné adrese nedošlo k porušení nájemního vztahu,“ potvrdil LN mlučí Prahy 6 Martin Šalek.

Hušák se brání, že se ničím neprovinil. „Mohu vás ujistit, že nedělám nic, co by bylo v rozporu se zákonem. Byt užíváme více než 20 let v souladu s nájemní smlouvou,“ uvedl pro LN.

Jenže zásady nakládání s byty, jak je přijala Rada městské části Praha 6, svědčí o opaku. V pasáži věnované pronájmu takzvaných malometrážních bytů o ploše do 85 metrů čtverečních je zmíněno i to, že žadatel nevlastní žádný nemovitý majetek určený k bydlení. Podle Křečka se ale Hušák svým jednání nedopouští ničeho protiprávního. „Nikdo není povinen na sebe takové věci hlásit. Pouze mu hrozí, že dostane výpověď, když se tím začne zabývat vlastník,“ řekl.

Hušák má podle časopisu Týden roční plat 15 milionů korun a dalších až 15 milionů korun dostává na odměnách. Hušákovy finanční poměry se dostaly do hledáčku médií zvláště v poslední době, kdy se ukázalo, že si rozsáhlou luxusní usedlost na španělském ostrově Menorka pořídil za desítky milionů korun. Sazka, jejímž posláním je financovat český sport, se přitom potýká s obrovskými dluhy a vyplácí sportovcům každým rokem menší a menší sumu.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí