Ředitel Sazky Hušák bere až 30 milionů ročně

štítek Stalo se přečtete do minuty

Generální ředitel sázkové společnosti Sazka Aleš Hušák má roční plat 15 milionů korun a dalších až 15 milionů korun dostává na odměnách. Píše to dnes časopis Týden s odkazem na dobře informované zdroje. Společnost, jejímž posláním je financovat český sport, přitom vyplácí sportovcům každým rokem menší a menší sumu, dodává časopis.

Hušák se o svých finančních poměrech bavit nechce. Týdnu se ale podařilo zjistit, že jeho roční příjmy v zadlužené Sazce jsou srovnatelné se součtem příjmů všech členů české vlády. Ten činí 30,2 milionu korun.

„Patnáct milionů je plat, zhruba dalších 15 milionů pak bývá bonus,“ vysvětluje zdroj Týdne, který má k Hušákovi blízko a jeho finanční poměry dobře zná. Jeho slova potvrdili i další dva lidé, z nichž jeden se v blízkosti šéfa Sazky pohybuje a další má informace od lidí z představenstva fir­my.

Podle mluvčího Sazky Zdeňka Zikmunda však tyto informace neodpovídají realitě. „Peníze, které jsou vyčleněny na odměny, nejsou určené pouze panu Hušákovi, ale dělí se o ně více než 30 lidí z dozorčích orgánů. Výše odměn pak závisí na hospodářských výsledcích,“ řekl dnes ČTK Zikmund s tím, že v loňském roce se členové dozorčích orgánů jim určených odměn dokonce vzdali.

Zdroj: Finanční noviny, ČTK

Celý článek: www.fi­nancninoviny.cz/…roc­ne/425447

Veronika Čížková

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí