AutoCont CZ má další státní zakázku, dodá armádě počítače

štítek Stalo se přečtete do minuty

Společnost AutoCont CZ získala další státní zakázku. Nedlouho po vyhraném výběrovém řízení na zajištění servisu a obnovy výpočetní techniky v energetické společnosti ČEZ a v České poště zvítězila firma v tendru na dodávky počítačů pro ministerstvo obrany za 25,9 milionu korun.

Vyplývá to z registru veřejných zakázek, píše deník E15.

Pro AutoCont je to jen letos už nejméně 32. vyhraná veřejná zakázka. Celkem by firma měla z letošních veřejných tendrů inkasovat přes půldruhé miliardy korun, píše deník.

AutoCont nedávno vyhrál i v soutěži na dodávku 220 notebooků pro poslance. Zvítězil nad firmami Dell a Dateco. Podle zadávací dokumentace předpokládala sněmovna cenu 6,5 milionu korun. Za každý notebook by tak měla zaplatit téměř 30.000 korun.

Zatím největší a nejproblematičtější státní zakázku dostal AutoCont od vlády Miloše Zemana. Spolu s Českým Telecomem měla firma za 4,5 miliardy korun zvýšit počítačovou gramotnost školáků. Do soutěže se přihlásilo šest zájemců, ale pět vypadlo pro nesplnění podmínek, mnohdy kuriózních. Podle NKÚ byla zakázka předražena o 880 milionů korun a formální chyby udělal i vítěz. Případ vyšetřovala policie, ale nakonec jej odložila, připomněl deník.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí