Nákupní centra

štítek Nakupování čtení na 3 minuty

foto: Dům financí

Nákupní centra v dnešní době doslova „frčí“. Koho by před několika lety napadlo, že budeme navštěvovat jeden obchod, kde najdeme úplně vše, co potřebujeme. Přes módu, drogerii, elektroniku, supermarket, obchůdky pro děti, množství zábavy a sportovních aktivit. V Praze jich je už docela slušné množství. Nyní přibyly další – Palladium a Fashion Arena. Pojďme se nyní podívat po stopách těchto multifunkčních komerčních komplexů.

Letňany – největší nákupní centrum v České republice. Najít zde můžete nadstandard služeb a zábavních aktivit. Jsou zde k nalezení obchody různých světových značek, Aquacentrum, hypermarket, zimní stadion, fontána Food Court, dětský koutek Letňánek, multikino Palace Cinemas, KIKA nábytek a sportcentrum Avion. OC Letňany připravilo pro své návštěvníky Mikulášskou MAXI nadílku, která se bude konat v sobotu 1.12. od 14:00 do 18:00 hod.

Černý Most – nákupní centrum, které bylo první svého druhu v České republice. Nabízí více jak 60 obchodů. Dělí se na nákupní a zábavní část. Pokud chcete sportovat můžete navštívit bazén, posilovnu, kardio zónu a relaxaci. Pokud se chcete pobavit, tak je v nabídce Village Cinemas, motokáry, kasíno a dětský koutek Mikiland. V blízkosti můžete najít obchod s nábytkem IKEA, Mountfield, Makro apod.

OC Nový Smíchov vzniklo v roce 2001. Je označováno jako pětihvězdičkový komplex, ve kterém se skrývá mnoho zábavních a nákupních možností v centru města.

Palác Flora má jednu velkou atrakci oproti ostatním komplexům a to je kinosál IMAX. Tato technologie je uznávaná jako nejlepší trojrozměrná technologie na světě. Nabízí vám jiný pohled do světa filmu.

OC Chodov – je to jeden z největších a nejnavštěvovanějších komplexů. Byl otevřen v roce 2005. Celkové náklady se pohybovaly kolem 4 mld. Kč. Se svými 210 obchody, 12 restauracemi a 11 kavárnami se řadí mezi obry. Před Vánocemi pociťuje opravdu velký nápor zákazníků, zboží je doslova vybrané. Proto bych volila pro nákupy klidnější místa.

Před několika dny se otevřel zcela nový nákupní dům v centru města s názvem Palladium. Dostupnost MHD je výborná. Trochu potíže však můžete mít, pokud budete cestovat autem. Palladium má 5 pater. Každé z nich má své zaměření. V tom posledním, jak už tomu bývá, jsou restaurace. Nenajdete zde ani McDonalds ani KFC a podobné Fast Foody. Služby jsou zde trochu dražší kvůli vysokému nájmu, který majitelé musí platit.

Fashion Arena outlet Praha Štěrboholy. – nákupní centrum vyrostlo u křižovatky ulic Průmyslová a Štěrboholská. Má být zaměřeno na výprodeje starších značkových kolekcí. Existuje zde kyvadlová doprava z konečné stanice trasy A – Depo Hostivař. Bylo nedávno otevřeno, a tak přes víkend Fashion Arena zažila velký nápor návštěvníků. Pokud nemáte trpělivost trčet v kolonách, navštívila bych toto nákupní centrum ve všedních dnech.

Dalšími centry jsou NC Eden, OC Hostivař, Galerie Butovice, OC Šestka, Metropole Zličín, Europark Štěrboholy Posledním nákupním centrem, které stojí za zmínku je komplex Arkády Pankrác, které by mělo být dostaveno na podzim příštího roku. Mělo by být zaměřeno na módu a mělo by být určeno pro střední a vyšší příjmové skupiny. Bude se zde nacházet 140 obchodů a celkové náklady by měly dosahovat 3 mld. Kč.

Vánoce se kvapem blíží, a tak nákupní centra začínají zažívat velký nápor kupujících. Pocítila jsem to již minulý víkend, kdy parkoviště byla přeplněná. Proto Vám přeji, abyste si vybrali to správné obchodní centrum pro nákup vánočních dárků.

Tereza Sábelová

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí