Ceny nových aut na podzim nevzrostly

štítek Stalo se přečtete do minuty

Ceny nových aut u většiny značek v tuzemsku na podzim přes předchozí odhady nevzrostly a zůstávají na minimu. V některých případech dokonce klesly.

Důvodem je silná konkurence mezi jednotlivými značkami a klesající prodeje, vyplývá z informací firem. Od ledna do konce září prodej nových osobních a užitkových vozů v Česku klesl o 13,8 procenta na 133.577 aut.

Ceny nejprodávanější zahraniční značky Ford v ČR se podle mluvčího Martina Linharta nezvyšují a zůstávají i nadále vesměs na svých historických minimech. „Český importér právě vyhlásil prodloužení posledních akčních nabídek až do konce letošního roku. Například model Focus bude nadále díky speciální nabídce ještě výhodnější než dosud,“ uvedl Linhart.

Dovozce značky Mercedes Benz minulý týden snížil ceny o zhruba 3,5 procenta. Peugeot zase přišel se snížením ceny svého vlajkového vozu 607 o 100.000 ko­run.

Většina prodejců vedle nízkých ceníkových cen sází rovněž na akční slevy. Například Audi nyní poskytuje na vybrané modely zvýhodnění až 144.200 korun. Domácí Škoda má akční nabídky na Fabii, Roomster a Octavii. Při koupi Octavie první generace pod označením Tour lze ušetřit až 185.000 korun. Její cena začíná na 269.000 Kč, což je hodnota, kterou zákazník zaplatí za vůz o jednu či dvě třídy níže.

Citroen a Hyundai nabízí do konce října na vybrané modely šrotovné 30.000 korun. Slevu zákazník získá, když u prodejce nechá svůj starší automobil.

Nízko se drží i ceny ojetin. „Ceny nerostou, ale nedá se ani očekávat, že by ještě dál klesaly. Pro letošní rok platí, že jsou o deset až 30 procent nižší než loni,“ uvedl ředitel komunikace AAA Auto Vladan Crha.

Zdroj: Finační noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí