Prodejci: Škodu Yeti přijali zákazníci pozitivně

štítek Stalo se čtení na 2 minuty

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto ve středu začala na českém a německém trhu prodávat sportovně-užitkovou Škodu Yeti, svou letošní zřejmě nejočekávanější novinku.

Podle prodejců, které ČTK oslovila, přijali zákazníci nový model pozitivně. Hlavní zájem kupců ale očekávají až po zahájení marketingové kampaně na podporu prodeje nového modelu. Řada zájemců také čeká s rozhodnutím o koupi na to, až si Škodu Yeti vyzkouší, zjistila ČTK.

„Lidé se o nový model zajímají. Úskalím ale je, že je zatím k dispozici jen ve dvou verzích a zákazníci poptávají vybavení, které zatím není,“ řekl ČTK Radek Mrvec z poděbradského Autosalonu Louda. V jejich prodejnách nyní vystavují dva vozy Škoda Yeti. Model, o který se ale dnes například zajímal jeden ze zákazníků, bude k dostání až v listopadu, dodal.

„Zájem zákazníků evidujeme, přijali jsme už několik objednávek,“ řekl Michal Dvořák z prodejny Amond Kladno. Ode dneška také bude model Yeti v prodejně vystaven, což zájem zřejmě ještě zvýší.

První objednávky na nový vůz už má také společnost Autocentrum, která má autosalony Škoda v Hradci Králové a Pardubicích. Zájem podle firmy odpovídá očekáváním. „Na to, že vůz Yeti míří do relativně úzké skupiny zákazníků, je ohlas hodně pozitivní,“ řekl obchodní ředitel Autocentra Michal Starý.

„Zájem o nový vůz mají minimálně desítky lidí a jsou to opravdu vážní zájemci, kteří si o autě zjistili hodně z internetu,“ řekl majitel největšího západočeského autosalonu Auto CB Plzeň Bohumil Červenka. Poptávka je srovnatelná s dobou, kdy na trh vstupoval nový „dvojkový“ model Škody Octavia. Rezervace zákazníci nechtějí, objednávat už ale mohou. Nákupy začnou zřejmě ihned poté, co se vůz objeví v autosalonu, tedy ve čtvrtek ráno.

Sportovně-užitková Škoda Yeti podle Červenky uspokojí širokou skupinu lidí, zejména díky cenovému rozpětí, ale také díky uspořádání a prostoru vozidla. Cena automobilu v běžné výbavě je velmi solidní, dodal.

Olomoucká společnost Frommer Auto zatím přijala jednu objednávku Škody Yeti. „Dále máme asi 20 vážných zájemců. Ti se ale rozhodnou, až si auto prohlédnou a svezou se jím. Zájem tedy je, nicméně je zatím hodně předčasné dělat nějaké závěry,“ řekl ČTK vedoucí prodeje nových vozů Škoda společnosti Frommer Auto Marek Sychrava.

O výši prodeje nového modelu nechce spekulovat ani automobilka. „V prognózách jsme opatrní. Je to segment trhu, na který Škodovka vstoupila poprvé,“ řekl dnes ČTK její mluvčí Evžen Krauskopf. Už dříve uvedl, že chce firma postupně dosáhnout maximální kapacity výroby, což je 200 vozů denně. Letos by tak vyrobila asi 20.000 aut Škoda Yeti.

Objednávky prodejci přijímají už více než měsíc. Základní verze čtyřkolky s dvoulitrovým motorem TDI vyjde na 459.800 Kč. Nejlevnější verze s benzinovým motorem o objemu 1,2 litru s výkonem 77 kilowattů, která se však jako jediná začne prodávat až v říjnu, bude stát 359.800 korun.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí