E.ON snížil slevu na elektřinu pro příští rok

čtení na 2 minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Domácí energetická dvojka E.ON, která působí v jižních Čechách a na jižní Moravě, snížila slevu na elektřinu pro zákazníky, kteří se jí na rok upíšou. Za silový proud, tedy elektřinu bez regulovaných poplatků, zaplatí o 15 procent méně oproti ceně z letošního ledna. Do května firma nabízela stejný produkt se slevou 20 procent. ČTK to dnes sdělil mluvčí E.ON Vladimír Vácha.

Cena elektřiny ale od té doby vzrostla, proto firma snížila i celkovou slevu, uvedl. Nová nabídka startuje ode dneška a je časově neomezena. „Reagujeme tím na přetrvávající zájem odběratelů o předchozí produkty, především z řad malých a středních živnostníků. U domácností to tak velkou poptávku nevyvolalo,“ uvedl mluvčí.

Slevu nabízí dodavatel i obcím. Pokud si objednají produkt pro veřejné osvětlení, mohou v roce 2010 ušetřit téměř 19 procent na nákladech za silovou elektřinu, tvrdí firma.

E.ON od půlky ledna do konce března nabízel tarif Jistota 2010 – kompletní fixaci konečné částky za elektřinu pro příští rok. Od dubna do května se pak mohli zákazníci rozhodnout pro produkt Jistota Plus, který představoval pro rok 2010 dvacetipro­centní slevu pouze za silovou elektřinu, tedy bez regulovaných poplatků. Konkurenční ČEZ nabízel do dubna fixaci ceny silové elektřiny na příští rok o 15 procent nižší než letos.

„Zatímco Jistotu 2010 jsme uzavřeli pro necelých 200 odběrných míst, u Jistoty Plus to již bylo téměř 20.000 odběrných míst s celkovým objemem prodané elektřiny ve výši téměř 200 gigawatthodin,“ uvedl předseda představenstva E.ON Energie Michal Šafář.

Cena elektřiny by podle analytiků mohla od ledna příštího roku klesnout až o deset procent. Proud má zlevnit i přesto, že cena silové elektřiny opět začala růst. Bude však záležet na celkovém vývoji na trhu a také na výši regulačních poplatků, které určuje Energetický regulační úřad.

Český E.ON patří do německého koncernu E.ON Energie AG, který je největším soukromým poskytovatelem energetických služeb v Evropě. Plynem a elektřinou zásobuje asi 15 milionů zákazníků. V ČR elektřinu E.ON dodává 1,4 milionu zákazníků na jihu Čech a Moravy, přičemž 88 procent tvoří domácnosti. Firmě tak patří pětinový podíl na trhu. Na jihu Čech E.ON ještě zajišťuje dodávky plynu pro 110.000 zákazníků.

Zdroj: Finanční noviny, ČTK

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí