Pavel Zuna skončil na Primě

štítek Stalo se čtení na 2 minuty

Dosavadní šéfredaktor zpravodajství a publicistiky TV Prima Pavel Zuna ve svých funkcích končí. ČTK dnes o tom informovala mluvčí Primy Jana Kocová. Zuna působil na Primě od února 2007, v televizi končí také jako moderátor hlavních večerních zpráv. Zuna dnes ČTK řekl, že byl k dnešnímu dni odvolán, a následně se s Primou dohodl na úplném ukončení jeho pracovního poměru.

V souvislosti se zvyšováním efektivity v období ekonomické krize se vedení televize Prima se Zunou dohodlo na ukončení spolupráce, a to ke dni 21. května, uvedla televize v dnešním prohlášení. „Odvolán jsem byl proto, že vedení televize i akcionáři žádali další vlnu úspor v redakci, která podle mě už byla neracionální,“ řekl ČTK Zuna. Dodal, že už nechtěl další peníze žádným způsobem z redakce stahovat. Ta podle něj nebude schopna zprávy dělat v nějaké uspokojivé kvalitě, což je podle Zuny v přímé konkurenci proti velmi silné České televizi smrtící.

„Finanční škrty, které jsem byl schopen udělat, jsem udělal. A udělal jsem je v docela masivním měřítku,“ uvedl Zuna s tím, že Prima je v úsporách daleko před ostatními televizemi. Bylo mu ale prý řečeno, že úspory jsou v tuto chvíli důležitější než kvalita. „V tu chvíli je to práce pro někoho jiného,“ dodal.

Zuna od roku 1991 pracoval jako redaktor a moderátor Československé a později České televize. Od dubna 1998 devět měsíců působil jako tiskový mluvčí tabákové společnosti Philip Morris. V letech 1999 až 2006 pracoval na Nově, byl moderátorem zpráv, šéfredaktorem zpravodajství a náměstkem odpovědným za program; podílel se na pořadech Česko hledá SuperStar, Výměna manželek či Víkend.

Po odchodu z Novy spolupracoval Zuna na marketingových produktech s ruskou společností Home Credit and Finance Bank. Na Primě od února 2007 do konce roku 2008 moderoval soutěž Ber nebo neber. Šéfredaktorem zpravodajství se stal v září 2007, publicistiku vedl od loňského července. Hlavní zpravodajskou relaci Primy moderoval Zuna ve dvojici s Mirkou Čejkovou, která v této televizi dále zůstává.

Zdroj: Finanční noviny, ČTK

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí