Energetická firma RWE více než zdvojnásobila čistý zisk

štítek Stalo se přečtete do minuty

Německá energetická společnost RWE v prvním čtvrtletí více než zdvojnásobila čistý zisk na 1,7 miliardy eur (46 miliard Kč) z 809 milionů eur před rokem. Oznámila to dnes firma, která působí rovněž v České republice. Zhoršila ale odhad celoročních tržeb.

Provozní zisk stoupl o pět procent na 2,6 miliardy eur. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali na 2,54 miliardy eur. Tržby společnosti, která je největším výrobcem elektřiny v Německu, se ve čtvrtletí zvýšily o osm procent na 14,5 miliardy eur.

Firma nyní předpokládá, že v celém letošním roce tržby zůstanou na úrovni z loňského roku, kdy dosáhly 49 miliard eur. V předchozí prognóze přitom počítala s nárůstem tržeb, píše agentura AP.

RWE dodává zákazníkům v Evropě elektřinu, plyn i vodu. V České republice je stoprocentním majitelem české plynárenské společnosti RWE Transgas, hlavního dovozce plynu do Česka. Vlastní zde rovněž významné podíly v regionálních distributorech plynu jako Středočeská plynárenská, Východočeská plynárenská, Severomoravská plynárenská a Západočeská plynárenská.

Zdroj: Finanční noviny, ČTK

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí