ČEZ odpustil zálohy tisícovce klientů bez práce

štítek Stalo se přečtete do minuty

Celkem 1250 nezaměstnaných klientů energetické společnosti ČEZ v celé republice zatím využilo nabídku odpuštění platby tří měsíčních záloh na elektřinu. Píšou to dnešní Lidové noviny (LN). Firma už před dvěma měsíci nabídla těm svým zákazníkům, kteří po 1. březnu přijdou o práci a zaregistrují se na úřadu práce, že nemusí tři měsíce za sebou platit za elektrický proud v domácnosti. Výše jedné odpuštěné zálohy je omezena na maximálně 7500 korun. Nabídka platí do konce letošního roku.

„Množství našich zákazníků, kteří naší nabídky zatím využili, zhruba odpovídá našemu očekávání,“ řekl LN mluvčí ČEZ Ladislav Kříž s tím, že celý projekt se teprve rozjíždí. Firmy své zákazníky pojistila pro případ ztráty zaměstnání u pojišťovny Kooperativa, která zálohy na elektřinu hradí.

Lidé mohli začít fyzicky tuto formu slevy uplatňovat od 1. dubna. I když je znění pojistné smlouvy mezi ČEZ a Kooperativou neveřejné, nezaměstnaní zákazníci mohli zatím ušetřit celkem pět milionů korun, uvedl deník.

„Průměrná domácnost našich zákazníků platí měsíčně zhruba 1300 korun, za tři měsíce tedy necelé 4000 korun,“ vypočítal Kříž. Nabídka záloh se ale nevztahuje na ty klienty, kteří byli v posledním roce odpojeni od elektřiny kvůli dluhům, napsaly dnešní Lidové noviny.

Zdroj: Finanční noviny, ČTK

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí