Sazka vůbec poprvé hledá partnera pro expanzi

štítek Stalo se přečtete do minuty

Největší loterijní společnost Sazka podle Hospodářských novin rozjíždí další kolo zápasu o ovládnutí českého sázkařského byznysu.

Chce se spojit se zahraničním partnerem a potřít konkurenci v disciplíně, ve které dosud byla ´na chvostu´ – v kurzových sázkách, píšou.

„Do tří let budeme v těchto sázkách jednička,“ řekl deníku šéf Sazky Aleš Hušák.

Podle HN by to znamenalo překreslení mapy českého hazardu. V kurzových sázkách je zatím jednoznačnou českou jedničkou Tipsport; jeho tržby dosahují pěti miliard korun a jsou v této oblasti dvanáctkrát vyšší než u Sazky. Ta vydělává hlavně na číselných loteriích.

Identitu zahraničního partnera, který má expanzi Sazky financovat, Hušák deníku neprozradil. „Věřím, že smlouva bude uzavřená brzy a my to letos rozjedeme naplno. Vše bude pod naší licencí a pouze spojíme síly. Naše znalosti, naše značka a jejich finanční síla,“ řekl Hospodářským novinám Hušák.

Útok Sazky na kurzové sázení ohrožuje hlavně Tipsport a Fortunu, která loni za kurzové sázky utržila 3,7 miliardy korun. „Vypadá to, že do pár let chtějí být jedničkami na trhu všichni. Plány konkurence ale nebudeme komentovat,“ reagoval pro HN generální ředitel Fortuny Martin Todt.

Kurzové sázení patří mezi nejlukrativnější obory v Česku. Ročně se v něm prosází zhruba dvanáct miliard korun. Další čtyři miliardy prosázejí Češi na internetu, píšou Hospodářské noviny.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí