Realitka Rekin uzavřela pobočky

štítek Stalo se přečtete do minuty

Realitní kancelář Rekin, která má zastoupení v několika městech Moravskoslezského a Olomouckého kraje, uzavřela v úterý své pobočky.

Policie v souvislosti s tímto opatřením řeší už první trestní oznámení. „Jde o údajnou zpronevěru částky okolo 2,2 milionu korun,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Trestní oznámení dnes ráno podala dvaačtyřicetiletá žena. Společnosti svěřila na základě smlouvy peníze na koupi rodinného domu. V úterý večer se dozvěděla, že realitní kancelář údajně zkrachovala. „Dostala strach a dnes podala trestní oznámení,“ řekla mluvčí policie.

Rekin má své pobočky v Ostravě, Karviné, Havířově, Frýdku-Místku, Novém Jičíně, Českém Těšíně, Krnově a v Jeseníku. Pevné telefony v pobočkách dnes nikdo nezvedal, mobilní telefony zaměstnanců Rekinu hlásí, že číslo neexistuje. K zastižení není ani majitelka společnosti Silvie Pešátová či její manžel.

Problémy se společností Rekin v poslední době nebyly ojedinělé a zaznamenal je i generální sekretář Asociace realitních kanceláří ČR Jan Borůvka. „Na asociaci se v poslední době obraceli klienti kanceláře Rekin a stěžovali si, že s nimi kancelář špatně komunikuje,“ řekl ČTK sekretář. Podle něj byly tyto stížnosti v natolik závažném stádiu, že by dozorčí rada, která se sejde v lednu, mohla Rekin z asociace vyloučit.

„Chtěli jsme situaci řešit a kanceláři jsme posílali urgence, na které ale nereagovala. Z toho ale nelze ještě vyvodit, že zkrachovali,“ dodal Borůvka s tím, že podobný případ se v rámci asociace ještě nikdy nestal.

Podle Borůvky by měli klienti Rekinu okamžitě vyhledat pomoc právníka a do budoucna rozhodně neskládat peníze přímo u realitních kanceláří. „Kupní ceny by měli skládat na nezávislém účtu v advokátní, notářské nebo bankovní úschově. Prostě u někoho, kdo s realitní kanceláří nemá nic společného,“ doporučil Borůvka.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí