Sklo Bohemia ve Světlé končí

štítek Stalo se přečtete do minuty

Sklárny Sklo Bohemia ve Světlé nad Sázavou končí výrobu. ČTK to řekli zaměstnanci po pondělním setkání s vedením firmy.

Větší části sklářů prý management oznámil, že v úterý nemá chodit do práce. Skláři mají za to, že výpověď dostane všech 1250 zaměstnanců. Továrna patří do předlužené skupiny Bohemia Crystalex Trading (BCT). Podle mluvčího skupiny ale vedení skláren zatím nikomu výpovědi nepředalo a o ničem dalším nebylo rozhodnuto.

Mítink s vedením firmy skláři opouštěli se slzami v očích, mnozí z nich nebyli schopni promluvit. Situace je velmi emotivní. Lidé neví, co s nimi bude. Jen část zaměstnanců má v úterý přijít do práce, aby zajistili ukončení výroby, řekli.

Mluvčí BCT Karel Samec potvrdil útlum výroby ve sklárnách. „Vany byly vypuštěny proto, aby v nich bylo možno opětovně zahájit provoz,“ tvrdí. Dodal, že soud nyní projednává návrh na zahájení insolvečního řízení této společnosti. Situaci ve sklárnách by pak měl řešit soudem stanovený insolvenční správce, a to včetně zaměstnanosti, u­vedl.

Podle Samce už mají věřitelské banky, majitelé a vedení BCT vyjednanou předběžnou dohodu, která se ale ještě upřesňuje, a proto není možné ji zveřejnit.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí