Srovnání mikropůjček. Která vychází nejvýhodněji?

Komerční sdělení

foto: Pixabay, ilustrační fotografie

Do výplaty zbývá chvilka, ale složenka za elektřinu nepočká? Rychlá půjčka na pár dní vám dokáže vytrhnout trn z paty. Podívejte se na srovnání několika poskytovatelů tzv. mikropůjček a zjistěte, na co si určitě dávat pozor. Vyhnete se tak zbytečným poplatkům a komplikacím.

Půjčit si pár tisíc není problém

Dostat se do situace, kdy vám v rozpočtu chybí několik tisíc korun na nečekané výdaje, je až překvapivě jednoduché. Potvrdí vám to každý, komu se před výplatou rozbila v domácnosti pračka. Akutní nedostatek peněz není důvodem k panice, pokud pečlivě zvážíte dostupné možnosti, jak si výhodně půjčit. Jednou z oblíbených možností jsou tzv. mikropůjčky, kolem kterých koluje řada zkreslených informací. Možná ani vy nemáte tak úplně jasno v tom, jaké jsou jejich vlastnosti.

V první řadě je důležité upozornit na skutečnost, že je u nich maximálně důležitá platební morálka. Když si chcete půjčit pár tisíc na několik dní, předem mějte absolutně jasno v tom, jak peníze vrátíte. V opačném případě vás čeká řada poplatků a nepříjemných sankcí. Třebaže první půjčka bývá zpravidla výhodnější nebo dokonce zdarma, vždy si zkontrolujte sazebník a všechny vaše budoucí povinnosti. Roční procentní sazba nákladů je u mikropůjček kvůli krátké době splácení a poplatkům obecně dost vysoké.

Vyberte si nejvýhodnější nabídku

Poskytovatelů rychlých půjček, kteří mají platnou licenci ČNB, je na českém trhu celá řada. Máte-li zájem o velmi výhodnou nabídku, rozhodně byste neměli přehlížet Kamali od společnosti HomeCredit. Mezi rychlými cestami k financím se z pohledu výhodnosti drží na předních příčkách. Za půjčení částky 1000 Kč na 30 dní u Kamalipřeplatíte 33 Kč. U populárního Zaplo v totožném případě přeplatíte 290 Kč, nicméně tento poskytovatel vás zase potěší velmi rychlým schválením a srozumitelnými podmínkami. Dalším nepřehlédnutelným plusem je vysoká bezpečnost. Není náhodou, že zrovna Zaplo je zakládajícím členem Asociace poskytovatelů nebankovních úvěrů označované APNÚ. Třetici atraktivních tipů uzavírá BB půjčka. Její výhodou je osobní přístup a velmi jednoduchá žádost.

Neváhejte čerpat z recenzí

Při výběru poskytovatele rychlé půjčky byste se neměli nikdy nechat zaslepit čísly. Koukejte také na zkušenosti jiných žadatelů, hodnocení společností a styl, jakým komunikují se zájemci. Mikropůjčka je službou a vy jste zákazníkem. Tím, že vám přijdou peníze na účet, vše teprve začíná.

Udělejte si takový menší průzkum a neváhejte využít online srovnání, které vám přehledně a na jednom místě ukáže všechny klíčové informace k dostupným nabídkám. Jedině tak budete mít 100% jistotu, že neplatíte zbytečně za něco, co je jinde k dispozici za menší částku.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí