Lukáš Hrdlička (všechny články)

čtení na 2 minuty

Není tomu dávno, co Česká republika získala velmi solidní předpověď pro ekonomický růst na další roky dopředu a vypadalo to, že se ekonomická krize ČR víceméně vyhne. Jako první optimistické číslo zveřejnil Eurostat. Ovšem fundamentální ukazatele, ze kterých se vycházelo, tuto situaci nedokázaly zachytit zcela věrně. Z toho důvodu ČSÚ a ostatní ekonomické subjekty, které sledují vývoj české ekonomiky, v posledních pár dnech udělaly nové modely a došli k závěru, že růst ekonomiky začne pomalu klesat. Např. renomovaná ratingová agentura Moody’s snížila předpověď z rostoucí na stabilní a obecný výhled cílových cen akcií obchodovaných na burze se snížil.

Politika čtení na 2 minuty

Poslední dny po krajských a senátních volbách byly zcela jistě pro mnoho lidí překvapivé. Jednak by se dalo říci, že stejně jako se chovaly trhy, tak se chovala i politická situace. Zcela nepředvídatelně. Nejdříve přišla na řadu mediálně probíraná aféra okolo poslance Moravy, zaviněná panem poslancem Tlustým. Jistou a silnější pozici ve volbách podle mnoha politologů ČSSD ztratila aférou okolo křestu knihy Jiřího Paroubka Česko, Evropa a svět očima sociálního demokrata.

čtení na 2 minuty

V posledních dnech se do praxe začínají dostávat návrhy vlád jednotlivých západních zemí, které byly postiženy finanční krizí. O jaké návrhy se jedná? Hlavním cílem všech vlád byla snaha zamezit hromadnému vybírání peněz z běžných účtů, protože nedůvěra klientů v banky se kvůli finanční krizi prohloubila.

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí