Jak se pojistit proti únosu mimozemšťany

štítek Pojištění čtení na 3 minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Pojištění je založeno na principu, že se rozhodnete zajistit proti nějaké nepříjemné životní události a tak platíte pojišťovací společnosti buďto pravidelně nebo pouze jednorázově určité a jistě nemalé částky. Jenomže pokud se člověk zamyslí, co vše ho může v životě ohrozit, tak dostane obrovský seznam, která snad nemá konce. Bylo by jistě dobré, kdyby něco z těch velmi nepříjemných událostí nastalo, aby to pojišťovna alespoň částečně nahradila finanční náplastí. Takže stejně jako se může stát v životě všechno možné – tady vycházejí pojišťovny vstříc obyčejným lidem – můžete se pojistit také proti všemu možnému.

Obyčejné pojistky zná každý; to jsou ty pojistky, které nás zajišťují proti věcem, jež se celkem pravděpodobně mohou stát (některé zcela určitě) a nikdo jim nechce čelit bez jistoty tučného obnosu v kapse. Mezi ně patří životní, úrazové a majetkové pojištění. Některou z těchto pojistek má snad každý. Ovšem v každém z nás dřímají mnohem větší a hlubší obavy, které nás mnohdy trápí víc, než nějaké zranění nebo ztráta majetku.

Obyčejné pojistky zná každý; to jsou ty pojistky, které nás zajišťují proti věcem, jež se celkem pravděpodobně mohou stát (některé zcela určitě) a nikdo jim nechce čelit bez jistoty tučného obnosu v kapse. Mezi ně patří životní, úrazové a majetkové pojištění. Některou z těchto pojistek má snad každý. Ovšem v každém z nás dřímají mnohem větší a hlubší obavy, Představte si, že se chcete ženit/vdávat a stále si nejste jisty, jestli váš/e vyvolený/á neřekne na poslední chvíli před oltářem „Ne“. Teď se již bát nemusíte, existují společnosti, které vás proti této jistě nepříjemné situaci pojistí. Nebo máte panickou hrůzu, z toho, že se svatba zpozdí a nebude probíhat, tak jak má; nebo se třeba nezpozdí, ale někdo ukradne všechny dárky – i proti tomu se lze pojistit.

Je již dlouho známo, že celebrity a sportovci si neustále pojišťují různé částí těla, Buď proto, že bez nich se nemohou živit, nebo jen proto, že chtějí vypadat zajímavě. Jste truhlař čí jiný řemeslník a živý vás vaše ruce, nenechte nic náhodě a pojistěte se. Také sportovci, sportovkyně, modeli, modelky se mohou stát klienty podobné pojišťovny.

Dobře o život ani o zdraví se nebojíte, svatbu neplánujete a svým tělem se neživíte. Přece jenom se najdou události, které by snad s vámi mohly pohnout. Bojíte se o svůj oblíbený fotbalový klub, že skončí v druhé lize nebo, že reprezentace nepostoupí do další fáze mistrovství Evropy. Inu nechte se proti tomu pojistit, tak i kdyby nastala tahle jistě velmi smutná událost, peníze od pojišťovny alespoň pomohou utišit žal.

Existují společnosti, které Vás pojistí například proti tomu, že se Vám o Vánocích zapálí stromeček nebo, což je trochu pikantnější, že se 1. Ledna probudíte na záchytce. A nestojí to mnoho peněz. U Hullberry se takové pojištění dá pořídit i kolem 20 euro.

Na závěr to nejpodivuhodnější pojištění. Pokud si potrpíte na tajemno a teorie světového či rovnou vesmírného spiknutí, jste přesvědčeni, že tam někde jsou, nás neustále pozorují a co je nejdůležitější, že nás stále unášejí, lze se pojistit i proti únosu mimozemšťany Dokonce existuje pojišťovna, která se na tyto únosy přímo specializuje The UFO Abduction Insurance Company, která sídlí příznačně na Floridě. Pokud se rozhodnete stát se jejich klienty, dají Vám velmi hezký certifikát, kde slibují obrovské peníze v případě takového únosu; ovšem má to jeden háček – vše musíte dokázat (viz www.ufo2001­.com). Další z pojišťoven, které jsou proslulé spíše netradičními pojistkami, jsou Lloyd's a hlavně Hullberry Insurance Company (viz www.die-versicherungsi­deen.de). Obzvlášť ta druhá umožňuje pojištění nejen proti téměř všem věcem, které tu byly vyjmenovány, ale i proti spoustě jiných – třeba nevěra manžela, uvíznutí ve výtahu, že se zavede prohibice alkoholu, nebo proti tomu, když vaše žena natankuje do benzinového motoru vašeho auta naftu. Ceny pojistek jsou levné (kolem 20 euro na rok) a taková pojistka je vhodná i jako vtipný dárek. Takže pokud umíte alespoň trochu německy, tak vám vřele doporučuji si jejich nabídku prohlédnout.

Co si tedy odnést z tohoto exkursu do nezměrného světa pojištění – kdybychom se měli pojistit proti všemu co nám reálně i nereálně hrozí, tak se nedoplatíme. Ale co by byl život, kdybychom se neustále něčeho báli. Pokud není lidská existence na něčem přímo závislá, lze to risknout a případnou pojistku si odpustit.

Jakub Šenovský

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí