Zimní dovolená bez starostí: Proč je cestovní pojištění nezbytností?

Komerční sdělení

foto: freepik.com

Už se vidíte, jak sjíždíte zasněžené svahy, užíváte si horkou čokoládu v horské chatě a dýcháte svěží horský vzduch? Zimní dovolená je balzám pro duši i tělo, čas odpočinku, zábavy a nezapomenutelných zážitků. Pokud si však chcete užít dovolenou skutečně bez starostí, potřebujete jednu věc, a to cestovní pojištění.

Bez cestovního pojištění se idylka může změnit ve zlý sen

Představte si, že lyžujete na svahu, užíváte si rychlost a svobodu, když vtom se nešťastnou náhodou srazíte s jiným lyžařem. Zlomíte si nohu a potřebujete drahou operaci a převoz vrtulníkem do nemocnice.

V cizí zemi, daleko od domova, se najednou ocitnete v nelehké situaci. Bez cestovního pojištění by vás taková nehoda mohla stát desítky, ne-li stovky tisíc korun. S kvalitním pojištěním se ale o všechny náklady postará pojišťovna a vy se můžete soustředit na to nejdůležitější – své zdraví a rychlé uzdravení.

Další nepříjemností, která se stává, je ztráta zavazadel. Jak si užít zimní dovolenou, pokud ztratíte zavazadla s lyžemi, snowboardem a dalším vybavením? Vždyť nová výbava není levná záležitost a její pořízení v místě dovolené by vám mohlo zkřížit plány a pořádně zatížit rodinný rozpočet. Cestovní pojištění vám v takovém případě nahradí škodu a vy si budete moci pořídit nové vybavení a užívat si dovolenou bez omezení.

Tím výhody cestovního pojištění nekončí!

Nezapomeňte, že cestovní pojištění není jen o úrazech a ztracených zavazadlech. Kryje i další nepříjemnosti, které vás mohou na dovolené potkat, ať už se jedná o náhlé onemocnění, odpovědnost za škodu, zpoždění letu nebo storna zájezdu.

Ač je horský vzduch skvělý pro zdraví, může vám změna klimatu oslabit organismus a způsobit nečekané zdravotní problémy. Cestovní pojištění vám zajistí nezbytnou lékařskou péči a uhradí náklady na léky.

Dalším pojistným rizikem, které lidé podceňují je odpovědnost za škodu, ale co když nechtěně způsobíte škodu jiné osobě nebo jejímu majetku? Cestovní pojištění vás ochrání před finančními důsledky vašeho jednání a zajistí vám právní pomoc.

Vyrážíte za zimními radovánkami letecky? Pak byste měli pamatovat i na to, že zpoždění letu může narušit vaše plány a způsobit vám nepříjemnosti a dodatečné náklady. S cestovním pojištěním můžete získat náhradu za zpoždění a pokrýt náklady na ubytování a stravu.

A co když kvůli nečekané události nebudete vůbec moci vyrazit na dovolenou? Pojištění storna zájezdu vám vrátí peníze za zaplacený zájezd a vy tak nepřijdete o své úspory.

Jak vybrat správné cestovní pojištění?

Při výběru cestovního pojištění je důležité zohlednit několik faktorů, mezi které patří především místo a délka vašeho pobytu. Dále typ aktivit, protože řada sportovních aktivit může vyžadovat speciální pojištění. A zároveň by mělo zohledňovat vaše individuální potřeby, kam se řadí zdravotní problémy nebo pravidelně užívané léky.

Tak neváhejte a pořiďte si cestovní pojištění ještě dnes. Užívejte si zimní radovánky s klidnou hlavou a bez starostí! S vědomím, že jste dobře pojištěni, si budete moci dovolenou opravdu užít naplno a vytvořit si krásné vzpomínky, na které budete rádi vzpomínat.

TIP na závěr: Cestujete často? Pak zvažte celoroční cestovní pojištění, jehož cena vás mile překvapí. Ať vyrazíte jen na jednodenní výlet k našim sousedům nebo na týdenní služební cestu, bude o vás postaráno. Navíc některá pojištění kryjí rizika pro celou rodinu.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí