Co vlastně znamená last minute dovolená a jak ji správně vybrat

Komerční sdělení

foto: skrz

Last minute dovolená, last minute zájezdy, k moři na last minute… tyhle výrazy na vás pravděpodobně při brouzdání po internetu vyskakují ze všech stran. Co přesně ale znamenají? A skutečně se jim vyplatí věnovat pozornost?

Když využijete vyhledávač dovolené Skrz.cz a mrknete třeba na last minute Egypt, dost možná zůstanete koukat, za jak nízkou cenu se dá pořídit dovolená u moře. Last minute nabídky ale mají svá specifika, která se vyplatí znát.

Co je last minute

Pojem „last minute“ jsme do češtiny převzali z angličtiny a v překladu znamená „na poslední chvíli“. Jde tedy o dovolenou, kterou rezervujete jen pár dní před odletem. Pro last minute zájezdy je typická nízká cena. Cestovní kanceláře totiž vyprodávají ty pobyty, u kterých stále ještě evidují volná místa, termín odletu/odjezdu už je přitom za dveřmi.

I když vás k nákupu last minute zájezdu naláká nízká cenovka, ne každá nabídka je skutečně výhodná. Existují dokonce typy lidí, kterým by dovolená vybíraná na poslední chvíli pouze přidělala vrásky na tváři.

Jak dobře vybrat dovolenou last minute

Chtít letět jedině na Zakynthos a myslet si, že 100% najdete výhodný zájezd, je dost naivní představa. Základním předpokladem je flexibilita a otevřenost. Pokud chcete zažít klidný výběr dovolené na poslední chvíli, nemějte striktně určenou zemi, kam se chcete podívat. Nikdy totiž nevíte, jaké hotely právě ve vašem termínu zůstanou volné. Nechte se tedy překvapit aktuální nabídkou.

Největší slevy se obvykle objevují zhruba 4 až 2 dny před odletem. Dokážete počkat a nevadí vám představa, že skoro do poslední chvíle vlastně nevíte, kam vyrazíte? Pak doporučujeme koukat právě po těchto nabídkách. Podobným „hurá akcím“ zrovna nefandíte? Cestovní kanceláře začínají zájezdy zlevňovat již cca 14 dní před termínem odletu. Sleva bude o něco nižší, ale každá úspora se počítá.

Výběru věnujte přiměřenou porci času. Přečtěte si popis zájezdu, podívejte se na mapu a prozkoumejte lokalitu, koukněte také na recenze od předchozích hostů. V nabídce last minute pobytů se dají najít výjimečné skvosty, cestovní kanceláře se ale také snaží prodat hotely nevalné kvality. Zároveň je třeba stále myslet na to, že zbývají poslední volná místa, která se mohou rychle vyprodat. Pokud jste typ, který na rozhodnutí potřebuje dost času, nákup last minute zájezdu by vám mohl nepříjemně pocuchat nervy. Ostatním ale určitě doporučujeme dovolenou na poslední chvíli zkusit. Dost možná už nebudete chtít cestovat jinak.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí