Srovnejte si spořicí účty a ušetřete

Komerční sdělení

foto: Ušetřeno.cz

Rok 2022 je plný nejistot, které se týkají také financí. Nenechte své peníze ležet v nevhodných podmínkách, a naopak jim umožněte vydělávat. Stačí jen vybrat správný spořicí účet, díky kterému získáte možnost snížit důsledky inflace a vaše úspory budou navíc v bezpečí. Úrokové sazby teď navíc rostou, proto se vyplatí provést srovnání spořicích účtů co nejrychleji.

Proč zvolit bankovní služby

Zdá se vám výhodnější své peníze vybrat a fyzicky uložit na bezpečné místo? Doba, kdy mělo takové počínání význam, je dávno pryč. Bankovky jsou svou hodnotou závislé na trhu, a pro zachování jejich hodnoty je třeba, aby pracovaly. Pokud nechcete investovat, nabízí se méně riziková možnost, a to spořicí účet. Není možné díky němu vydělat vysoké částky, ale vaše peníze nebudou vlivem inflace ztrácet na hodnotě.

Zvolte nabídku s rozmyslem

Nemusíte se obrátit na první banku, která vás skrze reklamu osloví. Úrokové sazby se stále mění, a proto je nejvhodnější vše porovnat v aktuální čas, abyste našli nejvýhodnější produkt. Použijte online kalkulačku spořících účtů, která pracuje se současnými daty mnoha ověřených bank a najděte si nabídku na míru. Přehled získáte bez navštěvování poboček, zdlouhavého čekání a vše vyřešíte z pohodlí domova.

Individuální nabídka

Úrokové sazby jsou jedním z hlavních kritérií, díky kterým se zákazníci rozhodují. Zvažte ovšem také ostatní výhodné či nevýhodné vlastnosti spořicího účtu. Často je rozhodující částka, kterou chcete na svůj účet uložit. Úroková míra totiž při určité naspořené částce, kterou banka nazývá jako limit, může klesat. V takovém případě je pak vhodnější mít spořících účtů více nebo zvolit jiný. Porovnávejte podmínky všech poskytovatelů a rozhodujte se podle vlastních potřeb.

Limity nemají jen hodní hranici, ale také spodní. Záleží na vás, zdali chcete volně operovat se všemi prostředky, nebo nechat na účte určitou částku, která vám zajistí výhodnější podmínky.

Nezapomínejte ani na skutečnost, že je spořicí účet stále službou, na které se banky snaží vydělat. Zaskočit vás tak mohou i vysoké poplatky. Kromě úrokové sazby se proto vždy zajímejte také o to, za co vlastně budete platit. V některých případech je úrok lákavý, avšak v porovnání s poplatky se může stát nevýhodným.

Karta k účtu

Spořící účet byl v minulosti navržen tak, aby výběr peněz byl složitější než v případě běžného účtu. To už je však minulost. U některých spořících účtů již můžete získat kartu a své úspory libovolně vybírat nebo vkládat na účet. Pomocí internetového nebo mobilního bankovnictví je pak možné tento produkt propojit s běžným účtem a finanční prostředky dle potřeby převádět.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí