Jak vybrat nejvýhodnější půjčku na auto?

Komerční sdělení

foto: Ušetřeno.cz

Nový automobil je pro někoho nutností, pro jiného zase vytouženým snem. Ať je vaše motivace jakákoliv, vždy je před pořízením potřeba zvážit své finanční možnosti. Pokud zrovna nemáte dost peněz na nový vůz, může vám pomoci půjčka. Vyberte si spolehlivou, levnou a přizpůsobenou vašim potřebám.

Kdy se půjčka vyplatí?

Půjčka na auto je vhodným řešením jen v některých případech. Pokud totiž vozidlo potřebujete k provozu svého podnikání, jednoznačně se vám vyplatí, když finanční prostředky na jeho pořízení získáte obratem. Stejně tak je tomu ve chvíli, kdy se potřebujete denně dostat do zaměstnání, dopravit děti do školy nebo se prostě během dne jen rychleji přesouvat.

Opačným případem je situace, kdy vás láká automobil, který je cenově mimo váš životní standard. Nablýskaný sportovní vůz je sice slušivým doplňkem, je však na místě před podepsáním půjčky na auto zvážit, zda máte na jeho běžný provoz, jako je povinné ručení, údržba, pohonné hmoty a další nezbytné výdaje.

Pečlivý výběr za pár minut

Jakmile budete pro půjčku rozhodnutí, přichází náročnější část. A to výběr té nejvýhodnější. Nenechte se zlákat první nabídkou, která vás osloví reklamou. Raději jednoduše porovnejte více produktů a vybírejte podle vlastních kritérií. Nejvýhodnější půjčka na auto může být vaše a stačí vám k tomu jen pár kliků.

Online a pohodlně

Na jakém místě máte největší klid? Doma, po práci v kanceláři nebo u šálku kávy v restauraci. Všude, kde máte připojení k internetu si můžete do pár minut sjednat online produkt, jako je půjčka na auto. Kalkulačka půjčka na auto. Kalkulačka je totiž rychlým a přehledným nástrojem, který zahrnuje nabídky mnoha ověřených společností a filtruje výsledky podle vašich představ.

Leasing nebo úvěr?

Jedno z hlavních kritérií v oblasti autopůjček je volba mezi leasingem a úvěrem. Nelze v jednoduchosti říci, který produkt je lepší, jelikož oba mají své plusy a mínusy. Co se vyplatí rodině, nemusí být vhodné pro podnikatele nebo jednotlivce. Zatímco v případě úvěru se stáváte okamžitě majitelem vozidla a pravidelně splácíte zapůjčené prostředky, u finančního leasingu je automobil ve vlastnictví leasingové společnosti, která se stará o jeho bezproblémový provoz. Teprve tehdy, když je automobil splátkami uhrazen, dojde k přepisu vozidla na nového majitele.

Úvěr:

Výhody Nevýhody
- Stáváte se majitelem vozidla ihned - Majitel sám odpovídá za stav vozidla
- Sankce za předčasné splacení nebývají časté - Je třeba mít ručitele nebo ručit jiným automobilem
- Často nižší splátky než u leasingu - Nutnost ověření schopnosti splácet

Leasing:

Výhody Nevýhody
- Leasingová společnost se postará o běžný provoz vozidla (bez zajištění pohonných hmot) - Majitelem až do konce splácení zůstává leasingová společnost
- Často rychlejší než úvěr - V případě, že leasingová společnost ukončí svou činnost (např. bankrot), nájemce může o vozidlo přijít
- Odpovědnost za možná rizika (poškození automobilu)

Kalkulačka bere v úvahu vaše požadavky, jako je například doba splácení, výše splátky nebo výše úvěru, na kterou chcete dosáhnout a seřadí výsledky do pár minut.

Automobil bez registru

Napadá vás, že půjčka na auto bez registru není možná? Online porovnání zahrnuje jak bankovní subjekty, tak nebankovní, u kterých lze získat půjčku na auto také bez nutnosti nahlížení do registru.

Co je třeba znát před získáním půjčky na automobil?

Půjčka na auto zahrnuje také důležitý pojem „akontace“. Tento termín označuje platbu, kterou uhradíte před poskytnutím půjčky, a tím získáte výhodnější podmínky. Čím více finančních prostředků touto cestou poskytnete ze svého, tím nižší můžete mít ve výsledku splátky. Mimo tento poplatek se ale zaměřte také na dobu splácení, výši měsíčních splátek a také na RPSN. Tento údaj totiž jasně ukazuje, kolik za půjčku přeplatíte. Varianty proto můžete zvážit podle vás nejdůležitějších kritérií a vybrat si nejvýhodnější produkt.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí