Jak a proč lokalizovat e-shop?

Komerční sdělení

foto: PR

Online nakupování se stává dennodenní součástí našich životů. Jak se odlišit od množství konkurence a úspěšně expandovat do zahraničí?

Online podnikání nebylo nikdy tak dostupné, jako je dnes. Založení e-shopu se dá zvládnout už do 48 hodin a se stoupající silou internetu roste i počet kupujících. Lokalizace v prostředí e-commerce znamená plně přizpůsobit e-shop zemi, ve které plánujete podnikat s přihlédnutím na kulturní a lokální zvyklosti místních obyvatel.

Zákaznická podpora v lokálním jazyku

Zákaznická podpora v rodné řeči zákazníka podporuje prodej a zvyšuje konverze. Při expanzi na zahraniční trh to platí dvojnásobně. Expanzi do Rumunska výrazně podpoří zákaznická podpora v rumunštině a maďarská zákaznická podpora dokáže lépe zvládnout nespokojeného zákazníka na telefonu z Maďarska.

Logistika vratek jako výhoda

Jak je to ale s doručením a vrácením zásilek ze zahraničí? Doprava zdarma a bezplatné vrácení zboží jsou velkým lákadlem pro online nakupující, avšak ne každý e-shop může poskytovat tyto benefity a nést všechny náklady za vracející se zboží ze zahraničí. Na reverzní logistiku se mnohokrát při expanzi e-shopu zapomíná a řeší se, až když vyskočí první komplikace. Vysoká cena za vrácení zboží může zákazníka odradit a e-shop tím přichází o tržby. Řešením může být vytvoření lokálního sběrného místa pro vrácené zboží, které optimalizuje e-shopu náklady a zvyšuje důvěryhodnost na trhu.

Kolik stojí expanze e-shopu? Přečtěte si článek o nákladech s praktickými tipy od specialistů na e-commerci.

Kvalitní a personalizovaný překlad

Expanze e-shopu obnáší víc než jen překlady textů do cizího jazyka. Kromě samotného překladu textů je potřebné myslet i na jeho tonalitu a zvolení vhodných slov. Je důležité překládat popisy produktů, web na základě kontextu a spolehnout se na kvalitní rodilé překladatele. Vyhnete se tím různým nedorozuměním a ušetříte čas i peníze. V případě, že vás překladatel žádá o víc doplňujících informací k zaslaným textům, jste na dobré cestě za kvalitním překladem.

Důsledná a plánovaná lokalizace dokáže e-shopu optimalizovat náklady, zákazníkovi poskytnout pohodlné nakupování a vrácení zboží bez extra poplatků. Zaujalo vás téma lokalizace? Obraťte se na společnost Expandeco, která má s e-commerce lokalizací dlouholeté zkušenosti a za sebou množství úspěšných příběhů.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí