Kryptoměny a vize české společnosti Platon Finance

Komerční sdělení

foto: shutterstock.com, ilustrační fotografie

Zda se kryptoměny stanou nedílnou součástí našich životů a budou bezproblémově fungovat vedle klasických měn, to je stále ve hvězdách. Nicméně, aby se staly kryptoměny součástí života lidí, je potřeba, aby jim lidé v prvé řadě lidé začali důvěřovat a neměli strach do nich investovat. Která česká společnost se do světa kryptoměn ponořila a věří v jejich existenci?

Bezpečnost především

Jaká je pořizovací cena kryptoměn a jaké jsou jejich největší výhody? Kryptoměny nelze regulovat a kontrolovat vládou či jinými institucemi. Rovněž jsou velice bezpečné a neprolomitelné. Kryptoměny posíláte přímo, nevyužíváte k tomu žádného prostředníka, a tudíž nepotřebujete žádnou banku či kreditní společnost.

Žádné zbytečné poplatky

Další výhodou je to, že cena za převod je buď úplně nulová, nebo velmi směšná, většinou dobrovolná. A co se týče odmítnutí platby či jejího stornování, můžete být v klidu, nic z toho ve světě kryptoměn neexistuje.

Proč vznikla společnost Platon Finance

Do světa kryptoměn se vrhla i česká společnost Platon Finance. Její tvůrci, manželé Daniel a Júlie Tannerovi, ji založili hlavně proto, že se zamýšleli nad tím, kde všude by se dalo kryptoměnami platit a chtěli ji přiblížit běžným uživatelům. Podle nich není svět kryptoměn určen pouze ajťákům, nevidí žádný důvod, proč by se ve světě kryptoměn nemohl pohybovat třeba i důchodce. Zkrátka si stojí za tím, že nikoho nediskriminují a svět kryptoměn je podle nich prostředí, kde si mohou být všichni rovni.

PlatonCoin alias nakupujte jinak

Pokud vás svět kryptoměn láká, můžete si pořídit PlatonCoin, což je měna, kterou do oběhu vypustila právě společnost Platon Finance. Na trh byla vypuštěna jednorázově, což je skvělé, neboť nemusíte mít obavy z inflace. Můžete ji využít při nákupu na vybraných e-shopech – a dá se za ně pořídit třeba i nemovitost.

A nemusíte se bát ani o ztrátu svých PlatonCoinů. V rámci založení společnosti Platon Finance totiž Tannerovi také založili první digitální peněženku, která je pojištěná až do výše 500 tisíc eur – pro porovnání: bankovní účty lze pojistit pouze do výše 100 tisíc eur. Tato peněženka je navíc zabezpečena a 100% chráněna, takže se její majitelé nemusí obávat ztrát.

Budoucnost je online

Stejně jako se v minulosti mohlo zdát šílené, že budou lidé někdy telefonovat z chytrých telefonů, které budou skoro jako kapesní počítače, nebo že vzniknou hodinky, které vám budou měřit srdeční puls a budete si na nich moci číst SMS zprávy, bylo nepředstavitelné, že by vznikla měna, která by existovala pouze v digitální podobě. Ale všechno se neustále vyvíjí, takže i neustálý nárůst oblíbenosti kryptoměn je přirozeným krokem ve vývoji lidstva.

A jak jste na tom vy? Fascinuje vás svět kryptoměn a pohybujete se v něm jako ryba ve vodě, nebo je to pro vás stále nepředstavitelné a strašidelné?

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí