Zlatá budoucnost

Komerční sdělení

foto: PR

Úspory na bankovním účtu díky inflaci ztrácí na svojí hodnotě, o peníze je nutné se starat a vhodně investovat. Staletí oblíbenou formou je investice do zlata. Při ekonomických problémech nebo poklesu měny bylo vždy zlato uchovatelem rodinného bohatství.

Hodnotu investice do zlata lze snadno přizpůsobit finančním možnostem, neboť lze koupit investiční zlatý slitek o různé hmotnosti. Samotný nákup investičního zlata je snadný a lze ho pořídit on-line. Velikou výhodou je, že při nákupu investičního zlata se, na rozdíl např. od investic do starožitností, vyhnete platbě DPH. „Žádná česká mincovna investiční zlato v podobě slitků nevyrábí, je nutné koupit dovezené zlato ze zahraničí, což úspěšně činíme již 17 let,“ dodává Pavel Trtík, ředitel společnosti Zlaté mince.

Zlato je stálé a velmi likvidní

Řada investorů preferuje hmatatelná aktiva, jako jsou nemovitosti, starožitnosti, drahé kovy nebo umělecké předměty před investováním do cenných papírů. Velikou výhodou zlata je jeho vysoká likvidita, kdy prodej zlata je oproti ostatním aktivům rychlý a na rozdíl od uměleckých předmětů nebo starožitností je investiční zlato velmi odolné vůči poškození a snadno přemístitelné. Při špatném výběru nájemce či prudkém poklesu cen v čase může končit investice do nemovitosti nepříjemnou ztrátou. „Investiční zlato u nás za dobu naší existence nakoupilo 60000 zákazníků, což svědčí o vysoké oblibě investičního zlata i mezi drobnými investory,“ doplňuje Pavel Trtík, ředitel společnosti Zlaté mince.

Trvalý uchovatel hodnot

Zlato je univerzálním směnným prostředkem ve všech zemích a lidé ho odedávna oceňují proto, že se nijak nekazí a je vzácné, neboť v přírodě existuje pouze v omezeném množství. Investiční zlato je díky své trvanlivosti a stálosti zajímavým tipem na dárek např. pro prarodiče. Pořízení zlatého slitku je bezpečnou investicí, která na rozdíl od pamětních mincí není navýšena o sběratelskou hodnotu. „Na našich stránkách www.zlate-mince.cz najdete každý den aktualizovanou výkupní i prodejní cenu zlatých slitků,“ sděluje Pavel Trtík, ředitel společnosti Zlaté mince.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí