5 tipů, jak si výhodně půjčit

Komerční sdělení

foto: Dům financí

Půjčky představují v dnešní době nedílnou součást našich životů. Finanční prostředek, díky kterému si můžeme plnit své dlouhodobé sny a splácet nečekané výdaje. Na trhu existují nejrůznější peněžní produkty bankovního i nebankovního charakteru. Abyste při jejich hledání zvolili ten správný, přinášíme vám pět zaručených tipů.

Pohlídejte si to nejdůležitější

Zaměřujte se jen na prověřené úvěry. Každý chce rychlou půjčku, jenže právě u nich můžete natropit nejvíce chyb. To znamená, že získáte nevýhodný finanční produkt, se kterým se ještě více zadlužíte.

Prvním tipem je podrobná kontrola smluvních podkladů. Ať už vám budou nabídnuty jakkoliv excelentní podmínky splácení, vždy si přečtěte smluvní podklady. Právě u nich můžete narazit na sankční poplatky a ostatní věci související s pravidelným hrazením tohoto závazku.

Za druhé, hlídejte si u libovolné půjčky roční procentuální sazbu nákladů. Ta je jasně vypovídajícím údajem a zahrnuje v sobě mimo jiné i přidružené náklady.

Jestliže vás okouzlí nebankovní půjčka, pak se v jejím případě neukvapujte a pokud je to možné, vyzkoušejte první půjčku zdarma. Prostřednictvím ní okusíte, jak fungujte tento peněžní segment a zda bude vámi vybrané řešení opravdu výhodné a přínosné.

Čtvrtým tipem jsou přidružené služby. Ano, vybírejte půjčky, které vám přináší možnost mimořádných splátek, předčasného uhrazení dluhu, pojištění schopnosti splácet nebo jsou spojeny s řadou věrnostních programů.

To nejdůležitější nakonec

Pokud se budete držet výše uvedených zásad je předpokladem, že zvolíte ideální úvěr šitý přímo na míru. Jestliže hledáte bezpečnost, vysokou ochranu osobních údajů a nízkou úrokovou sazbu, zaměřte se na bankovní půjčky. V jejich případě je určitě z čeho vybírat. Níže uvádíme několik dlouhodobě prověřených bankovních institucí.

Pokud se vám zrovna nechce probírat bohatými nabídkami jednotlivých společností, využijte k výběru toho správného úvěru nástrojů porovnávacích portálů. Jedním z nich je například server pujcka.co, který sdružuje řadu půjček v aktuální podobě a umožní vám výsledné řešení nalézt na základě nejrůznějších parametrů. Ať už je to výše půjčky, délka splatnosti nebo úrok.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí