Jak zabalit křehkou zásilku?

Komerční sdělení

foto: Unsplash, ilustrační fotografie

Jistě to sami znáte: pošlete někomu drahý dárek, ručně vyrobený šperk, křehké DVD nebo důležitý pracovní nákres a zásilka nedorazí v pořádku. Jak s vaším balíčkem při přepravě zachází, to bohužel ovlivnit nelze, můžete mu však zajistit tu nejlepší ochranu výběrem správného obalového materiálu.

Bublinková obálka je tím nejlepším pomocníkem

Klasické bublinkové obálky, které jsme jako děti tak rádi praskali, jsou dodnes nejlepší alternativou, pokud jde o ochranu přepravované zásilky. Z vnější strany těchto obálek je pevný papír, z vnitřní předměty chrání fólie, takže se nepoškodí nárazy a otřesy. Samolepicí uzávěr umožňuje rychlé a bezpečné uzavření. Majitelé e-shopu a všichni ostatní, kdo často posílají poštou drobné předměty, ocení nízkou váhu bublinkových obálek, díky níž ušetříte za poštovné. Vyrábí se i v ještě více odlehčené variantě Light. Dostupné jsou v mnoha velikostech, takže v nich bez problémů můžete odesílat CD, DVD, USB disky a další nosiče, drobné i větší elektrosoučástky, hodinky a šperky.

Na knihy a dokumenty karton

Kartonové poštovní obálky jsou další výbornou ochranou pro vaše zásilky. Nejčastěji v nich poštou putují knihy, celá balení CD a DVD, fotografie, obrázky, kalendáře a podobné zboží. Ideální jsou tedy pro ploché předměty, které by se neměly poškodit či zmačkat. Vyrábí se z kvalitní lepenky v bílé nebo hnědé variantě, případně z mikrovlny. Také kartonové obálky dostanete v mnoha velikostech, takže pojmou i větší tiskoviny. Zalepují se proužkem, který není možno rozdělat, aniž by došlo k poškození obalu, případnou krádež obsahu tak okamžitě zjistíte.

K čemu slouží tubus?

Pokud jste dosud nepřišli na to, jak nejlépe poslat plakáty, malby a další rozměrné listy papíru, které se nesmí ani zmačkat, ani přeložit, právě pro vás je tu pevný kartonový tubus se samolepicím uzávěrem. Obdržíte ho jako skládací kus vlnité lepenky, z níž snadno vykouzlíte dlouhý obdélník. Srolovaný plakát do něj jednoduše zasunete a k příjemci dorazí přesně v té podobě, v jaké jste ho odeslali.

Sháníte větší množství zmíněných obalových materiálů či krabic na objemnější zásilky? Poohlédněte se u specialisty – v e-shopu předního výrobce obalových materiálů Kredo.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí