Půjčka do domácnosti: Se kterou získáte nejnižší úrok?

Komerční sdělení

foto: Dům financí

Mít domácnost, ve které se budeme cítit dobře, je snem nás všech. Jakmile se ale chceme pouštět do větších úprav interiéru, můžeme narazit. Renovace bytu, nový nábytek a další zařízení nezbytné k pohodovému bydlení není zadarmo. A ne vždy stačí naše úspory. Mnoho lidí svou touhu po zvelebené domácnosti řeší prostřednictvím půjčky. Která je ta pravá?

Na otázku, u které banky hledat nejlevnější půjčku pro vylepšení domácnosti, neexistuje jednoznačná odpověď. Požadavky zájemců se totiž mezi sebou liší a to, co by mohlo vyhovovat jednomu, nemusí být to pravé pro druhého. Nejrychlejším pomocníkem, který se zájemcům o půjčky osvědčuje, se v poslední době stává online úvěrová kalkulačka. Ta vám po vyplnění základních údajů doporučí konkrétní úvěrové produkty, které co nejlépe vyhovují vašim představám, a na vás už je jen rozhodnout se, který z nich zvolit.

Odborník: S účelovým úvěrem získáte lepší úrok

Podle finanční specialistky portálu Ušetřeno.cz Pavly Rýznarové existují dvě varianty, ke kterým můžete sáhnout: „Mezi finanční produkty, které lidé při renovaci bytu či domu nejčastěji volí, patří účelová půjčka na bydlení či neúčelový úvěr, který lze využít prakticky na cokoliv. U účelového úvěru na bydlení dokáže banka klientovi často nabídnout výhodnější úrok, stačí jen prostřednictvím účtenek a dokladů zpětně doložit, jak peníze využil. V případě půjčky na cokoliv starosti s dokládáním účelu odpadají.“

Máte jasnou představu, co si chcete pořídit, a jediné, co vám chybí, je dostatek financí? V tom případě by vám mohl vyhovovat právě účelový úvěr na bydlení. Výměnou za výhodnější úrok stačí pouze doložit veškeré účtenky a faktury, aby měla banka jistotu, že jste peníze použili výhradně k tomuto účelu.

Pokud chcete oživit svůj domov novými kousky nábytku, je pro vás vhodná účelová půjčka na bydlení. Nezůstane renovace bydlení pouze u nákupu nového vybavení, ale chystáte se také na stavební úpravy? Pak je vhodné zvolitpůjčku na rekonstrukci bytu či domu.

S půjčkou na cokoliv máte volné ruce

Velké oblibě se při financování renovace domácnosti těší i neúčelové půjčky. Mnoha lidem vyhovuje volnost při rozhodování, co si za vypůjčené peníze pořídí. Banka totiž nepátrá po tom, do čeho investujete. Nevýhodou oproti účelovému úvěru je o trochu vyšší úroková sazba. Díky zajímavým reklamním akcím, které si banky a nebankovní společnosti pro své klienty připravují, mohou ale v konečném důsledku vyjít stejně výhodně jako půjčky, u nichž musíte striktně dokládat jejich účel.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí