Chcete lépe placenou manažerskou pozici? Pomůže vám studium MBA

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

V dnešní době snad nikdo nepochybuje o tom, že vzdělání je pro život velice důležité. Na druhou stranu už vysokoškolský titul nepředstavuje značnou výhodu, jak tomu bylo v minulosti. Dnes je pro mnohé jakousi nutností a podmínkou pro získání lepší práce. Nutno však dodat, že není titul jako titul.

Absolventů vysokých škol rok co rok přibývá a uplatnit se na trhu práce je stále složitější. Zvýšit šance na pracovním trhu a získat lépe placenou manažerskou pozici pomáhá postgraduální studium Master of Business Administration, neboli MBA. Máte-li tedy vyšší ambice a chcete zamířit do nadnárodních korporací nebo oživit své podnikání, pouvažujte, zda znovu „neusednout do školních lavic“.

Úspěšný manažer potřebuje rozvíjet své dovednosti

Manažeři, jež získají MBA titul, mají mnohem větší šanci na lukrativní práci, za kterou získají i vyšší finanční ohodnocení. Důvod je zcela jasný! Smyslem studia MBA je především rozvoj praktických schopností a dovedností, bez kterých se manažeři ve svém zaměstnání či podnikání neobejdou. Důraz se klade na komunikační dovednosti, jednání, rozhodování, řešení problémů a další. Lektoři při výuce využívají interaktivní metody formou role playingu, vypracovávání případových studií apod., což je mnohem zajímavější, praktičtější a efektivnější způsob výuky. Jednoduše řečeno, vysoká škola poskytuje hlavně teoretické znalosti, které při studiu MBA ještě prohloubíte a naučíte se je efektivně využívat v praxi.

Postgraduální studium MBA

Do studia MBA se mohou přihlásit ti, kteří mají vysokoškolský titul (alespoň v bakalářském stupni), popřípadě doloží manažerskou praxi. Délka studia se obvykle pohybuje mezi dvěma až čtyřmi semestry. Velice běžné je kombinované studium při zaměstnání. Jedná se o placenou formu studia a vyučovacím jazykem je obvykle čeština, u některých MBA programů i angličtina.

Kde můžete studovat?

Studium MBA nabízí v České republice několik desítek institucí, je proto důležité si správně vybrat. Jednou z předních škol specializujících se na studium MBA je Business Institut, který je zároveň největší MBA školou u nás. Výuku na Business Institutu zajišťují odborníci s mnohaletými praktickými zkušenostmi v daném oboru. Přihlásit se zde můžete ke studiu MBA, BBA (nižší stupeň MBA) či LL.M, což je vzdělávací program zaměřený na prohloubení znalostí z oblasti soukromého práva. Vrátíme-li se však k programu MBA, v tomto případě si na Business Institutu můžete vybírat z 26 programů z oblasti managementu, organizace a řízení, strategického řízení podniku, finančního managementu, managementu soft skills, public relations a komunikace, mezinárodního obchodu aj.

Business Institut doporučuje 98 % studentů a 86 % absolventů Business Institutu potvrzuje návratnost investice do studia MBA. I vy můžete změnit svůj život! Přihlaste se ke studii již nyní! Učinit tak můžete na stránkách www.businessinstitut.cz.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí