Srovnejte si online rychlé půjčky do výplaty

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Půjčit si peníze není v dnešní době nic neobvyklého. Řada průzkumů totiž jasně ukazuje, že s půjčkou má osobní zkušenost většina lidí. Kromě těch standardních, ať už bankovních či nebankovních, ale ještě existují další možnosti, a to konkrétně takzvané půjčky do výplaty. Ty mají zcela jasnou charakteristiku, která staví na tom, že jsou snadné na samotné získání, vše bývá vyřízeno velmi rychle a ve většině případů se jako žadatel obejdete bez složitého papírování. Pojďme se tedy podívat konkrétně na to, jak vypadají a co nabídnou třeba i vám.

Základem jsou nízké částky

Nikoliv statisíce nebo desetitisíce, ale pouze jednotky tisíc nebo stovek. To jsou částky, které tento typ půjčky nabízí. Na druhou stranu je ale třeba stále myslet na jejich konkrétní účel. Nejsou totiž určené na žádné investice do majetku, ale jsou určené na řešení krátkodobých finančních problémů. Chybí-li nám tedy pár tisíc před výplatou, je tato částka nejlepší možnou volbou. Samozřejmostí je možnost konkrétního výběru již při samotné žádosti. Společnosti, které v tomto směru podnikají lze poté rozdělit do několika skupin. Některé mají maximální hranici 5 000 Kč, další 10 000 a jsou i takové, které vracejícím-se klientům nabídnou i 15 000 korun českých.

Doba splatnosti maximálně měsíc

Dalším zajímavým specifikem je i splácení. Zde je také třeba zapomenout na pravidelnou měsíční splátku, jelikož peníze z této půjčku se vrací jednorázově, včetně úroku. Termín splatnosti je stejně jako částka volen při samotné žádosti. Standardem tohoto segmentu je doba v rozmezí 1 – 30 dní. Jsou ale i společnosti, které nabídnou splatnost ještě o nějaký ten týden delší.

Ačkoliv se to může zdát limitující, je stále třeba myslet na to, že si půjčujete pouze pár tisíc a případné splácení by bylo zbytečně zdlouhavé. Navíc řada poskytovatelů má v rámci svých veřejných i neveřejných nabídek možnost prodloužení. Zde ale počítejte s tím, že není zdarma a je třeba nejprve uhradit prodlužovací poplatek. Ten je počítán z celkové částky a z doby, o jakou prodlužujete.

Zažádat lze kdykoliv a odkudkoliv

Jak jsme již nastínili, samotná žádost je velmi jednoduchým procesem. Nejčastěji lze o půjčku požádat jak prostřednictvím internetu, tak i v rámci SMS zprávy. To znamená možnost zažádat si odkudkoliv a díky 24 hodinové dostupnosti i kdykoliv. S tím poté souvisí často automatický schvalovací proces, který umožní zažádat o půjčku třeba o víkendech, o svátcích, nebo také v nočních hodinách. Vše může být i v těchto chvílích vyřízeno velmi rychle. Běžné poskytovatelé nabídnou peníze do 24 hodin, ti lepší za pár hodin a u těch nejlepších není problémem schválení za několik málo minut. I to napomáhá tomu, že může půjčka vyřešit jakékoliv finanční problémy.

Bez papírování a prověřování

Samotná žádost, vyřízení i zaslání peněz na účet probíhá bez jakékoliv nutnosti osobních návštěv nebo jakéhokoliv papírování. V tomto směru totiž plně stačí online formulář se základními údaji o žadateli (nechybí jméno, adresa, rodné číslo nebo číslo OP). Jednoduchost, s jakou jsou rychlé půjčky poskytovány, umožní požádat si těm lidem, kteří nemají zaměstnání, nebo i těm, kteří jsou uvedeni pro své prohřešky v bankovních registrech. Ani příjem, ani problémy z minulosti totiž nejsou ověřovány ani dokládány. I tím se tak rozšiřuje množství lidí, kteří si mohou požádat.

Pozor na úroky a registrační poplatky

I přes všechna pozitiva je třeba počítat i s několika negativy. Tím prvním je určitě vysoký úrok, který je na půjčku aplikován. Například u desetitisícové částky není výjimkou vracená suma ve výši 13 – 14 tisíc korun českých.

Dalším negativem mohou být také registrační poplatky. Ty sice bývají často korunové a mnohdy poslány na dobročinné účely, ale celý proces žádosti mohou výrazným způsobem zpomalit.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí