Komentář HK ČR k vývoji průmyslové výroby

Komerční sdělení

Průmyslová produkce v říjnu meziročně vzrostla reálně o 4,1 %, po očištění od vlivu počtu pracovních dnů klesla o 3,3 %. Říjen 2012 měl totiž ve srovnání se stejným měsícem předchozího roku o 3 pracovní dny více, čímž byla dynamika růstu značně podpořena.

„Vzhledem k tomu, že je český průmysl stále velmi úzce vázán na Německo, musíme pro něj i nadále hledat nová odbytiště. Ta jsou připravována Hospodářskou komorou České republiky, Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, a dalšími v rámci proexportní politiky státu. Dílčím výsledkem tohoto snažení, v rámci aktuálních čísel týkajících se průmyslové výroby, je mimo jiné ukazatel hodnoty nových zakázek, který meziročně vzrostl o 5,3 %. To je jednoznačně pozitivní signál pro budoucí vývoj nejen průmyslu jako takového, ale i pro ostatní navazující odvětví, či pro pohled na českou ekonomiku v nadcházejícím roce,“ řekl Petr Kužel, prezident Hospodářské komory České republiky.

Hospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Hlavním posláním Hospodářské komory ČR je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Hospodářská komora České republiky je povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy a chrání zájmy svých členů sdružujících se prostřednictvím sítě regionálních komor a začleněných živnostenských společenstev. HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 65 regionálních komorách a 83 oborových asociacích HK ČR. Více na www.komora.cz

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí