Regulace internetu stále hrozí

Komerční sdělení

ICT Unie, sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací, v reakci na aktuální vývoj jednání na Světové konferenci o mezinárodních telekomunikacích v Dubaji upozorňuje, že regulace internetu stále hrozí. V budoucnu je třeba veškeré návrhy podrobit veřejným konzultacím a odborným diskusím.

Snahy o regulaci internetu zásadním způsobem stále více rozdělují světové mocnosti. Jak vyplývá z dnes zveřejněného videopříspěvku Terryho Kramera z Mezinárodní telekomunikační unie (ITU), tato organizace dochází k přesvědčení, že případný kompromis se ukazuje jako neřešitelný. Na konferenci se totiž ukázal zcela zjevný a zásadní rozdíl v pohledu na účel možné budoucí regulace internetu.

ICT Unie vítá možnost, že veškeré návrhy budou v budoucnu podrobeny další veřejné konzultaci a odborné diskusi. „V průběhu zbývajících čtyř dnů konference v Dubaji by se neměl přijímat žádný ukvapený, polovičatý ani rádoby kompromisní závěr, který by vedl k zavedení regulačních opatření na fungování a provoz internetu,“ uvedl prezident ICT Unie Svatoslav Novák.

ICT Unie je profesní sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací i dalších podnikatelských a vzdělávacích subjektů, jehož cílem je zvýšit vnímání důležitosti zavádění a využívání moderních informačních technologií ve společnosti, včetně vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných sítí elektronických komunikací v České republice jako nezbytného předpokladu pro fungování informační společnosti. Ve svých aktivitách navazuje na činnost Sdružení pro informační společnost (SPIS) a Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS). ICT Unie má více než osmdesát firemních členů, jejím prezidentem je Svatoslav Novák. Podrobnější informace viz www.ictu.cz

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí