Sídlo firmy na lukrativní adrese je základ úspěchu v podnikání!

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Informaci o tom, kde vaše firma sídlí, se většinou klienti a potenciální věřitelé dozvídají jako jednu z prvních. Určitě je proto z tohoto hlediska důležitější než to, kolik máte zaměstnanců nebo jaký je váš roční obrat. Je proto velmi důležité, aby vaše firma sídlila na místě, které budí důvěru klientů.

Údaj o adrese sídla najdete v Obchodním rejstříku

Obchodní rejstřík je dle hlavy III. § 27 obchodního zákoníku veřejným seznamem, do něhož se zapisují zákonem předepsané informace o podnikatelích. Jedním z těchto povinně zapisovaných údajů je i sídlo firmy – tedy ve výpisu, o který si může kdokoli požádat, bude vždy vidět sídlo firmy. Pojem firma pro účely obchodního zákoníku znamená název, pod kterým obchodní společnost vystupuje navenek.

Ze svého sídla nemusíte přímo podnikat

Rejstříkový soud, který vede údaje o obchodním rejstříku, nebude zkoumat, zda je vaše kancelář pouze virtuální nebo zda z ní skutečně podnikáte. Na jedné adrese může sídlit vícero firem. Důležité je, abyste měli možnost vybírat si pravidelně poštuv místě sídla společnosti, uvedeného v Obchodním rejstříku – nebo svěřit tuto službu firmě, která vám sídlo poskytla.

Je možné zpětně změnit sídlo?

Pokud jste se rozhodli prozměnu sídla firmy například z menšího města v České republice do Prahy za účelem zvýšení atraktivity firmy pro věřitele, můžete tak učinit kdykoli. Údaj o změně stačí jen oznámit na místně příslušném rejstříkovém soudě, který vede Obchodní rejstřík. Pokud stěhujete sídlo ze zahraničí do Čech, je to dle § 26 obchodního zákoníku možné jen v případě, že to umožňuje zvláštní právní předpis či mezinárodní smlouva, kterou je Česká republika vázána.

Sídlo firmy si můžete sjednat přes internet

Rozhodli jste se přesunout své sídlo do Prahy nebo zakládáte novou firmu a hledáte pro ní sídlo? Pak vám mohou pomoci odborníci, kteří se přímo poskytnutím sídel a s tím souvisejícími službami zabývají. Volte jen solidní firmy, které nabízejí sídla ve vlastních nemovitostech. Sídlo firmy v Praze je pro většinu klientů známkou solventnosti firmy.

Přes internet si můžete vybrat, kde přesně chcete v Praze sídlit – úplné centrum bývá o něco dražší, velmi výhodná je třeba Praha 5 – tam sídlo stále vychází levně (od 390,- Kč za měsíc) a přitom jde o rozšířené centrum města. Pozor! Při sjednání sídla na delší dobu a do konce letošního roku, poskytují některé firmy výraznou slevu!

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí