www.malepenize.cz (všechny články)

Politika Stalo se čtení na 3 minuty

Velice rád bych se vás zeptal na jednoduchou otázku. Jaké webové stránky byste mi doporučil pravidelně sledovat, když chci být „in“ ve světě financí? Čtu Hospodářské noviny (a samozřejmě Peníze.cz), ale zajímají mě další zajímavé zdroje. Klidně anglické a německé. Co čtete vy?

Nakupování Stalo se čtení na 5 minut

Pěkný den. Velice rád bych pronikl do světa osobních financí, rodinných rozpočtů, plánování a finančních produktů. Poradíte mi nějaké knihy určené začátečníkům (nemám ekonomické vzdělání), které by mi pomohly proniknout pod povrch a zorientovat se v základních pojmech a problémech?

Investice Spoření čtení na 3 minuty

Mám nějaký majetek v akciích, něco málo v nemovitostech. A ledacos v bance. Chtěl bych ale z bezpečnostních důvodů přidat ještě jiné typy majetku, konkrétně zlato. Nabídek je ale příliš. Kde nakupovat, v jaké formě? A je rozumné mít ho někde ve vzdálené zemi v trezoru a nemoci si na něj ani sahnout? Vždyť kdyby byl velký průšvih, určitě se k němu nedostanu? Nemám trvat na tom, že si na něj chci sáhnout a uložit ho doma nebo v nějaké rozumné instituci v dojezdové vzdálenosti od místa bydliště?

Právo Realitní trh Stalo se čtení na 2 minuty

DOTAZ: Dobrý den, na portálu rejstrik.penize.cz jsem zjistila, že můj bývalý partner má stále jako adresu podnikání uvedenou adresu mého domu, ačkoli u mě nebydlí již 4 roky. Co mohu já jako majitel nemovitosti udělat pro to, aby byly chybné údaje vymazány?

Investice Spoření čtení na 3 minuty

DOTAZ (PENÍZE.CZ): Mám nějaký majetek v akciích, něco málo v nemovitostech. A ledacos v bance. Chtěl bych ale z bezpečnostních důvodů přidat ještě jiné typy majetku, konkrétně zlato. Nabídek je ale příliš. Kde nakupovat, v jaké formě? A je rozumné mít ho někde ve vzdálené zemi v trezoru a nemoci si na něj ani sahnout? Vždyť kdyby byl velký průšvih, určitě se k němu nedostanu? Nemám trvat na tom, že si na něj chci sáhnout a uložit ho doma nebo v nějaké rozumné instituci v dojezdové vzdálenosti od místa bydliště?

Investice Stalo se čtení na 2 minuty

DOTAZ: Mé matce přišla nedávno výzva na zaplacení 10 EUR za vedení účtu kuponových akcí Meriny Trenčín od Centralého depozitára cenných papierov SR, a. s. (http://www.cdcp.sk/). Merina už pět let neexistuje. Lze se proti tomu nějak bránit? Tedy respektive, jak se akcí nejelegantněji zbavit, pokud je člověk Čech?

Cestování Nakupování Účty čtení na 5 minut

DOTAZ: Lze jednoduše odpovědět, jaký je nejvýhodnější způsob placení v zahraničí? Třeba na dovolené. Je lepší si vyměnit peníze před cestou, nebo si vybírat peníze v bankomatech v zahraničí, nebo platit kartou?

Investice čtení na 6 minut

DOTAZ: Přesvědčují mě – jmenovat nebudu, ale není to jen z jedné strany – že rok klesající cena stříbra brzy půjde nahoru a že bych do něj měl investovat. Myslíte, že to je dobrá rada? A má stříbro nějaké výhody oproti zlatu?

Pojištění Realitní trh čtení na 2 minuty

DOTAZ: Emailem mi přišla nabídka na pojištění nájmu. Kolegyně se zmínila, že od té samé společnosti dostala telefonát, kde jí tuto službu nabízeli také, včetně pojištění kauce pro nájemce. Nikdy jsem o těchto produktech neslyšela. Nevíte, o co se jedná?

Praktické

Populární na Dům financí