Sebevzdělávání a rozvoj: Knižní novinky a bestsellery, která vám změní život

Komerční sdělení

foto: shutterstock.com, ilustrační fotografie

Knihy jsou skvělou formou sebevzdělávání a způsobem, jak investovat sami do sebe. Schválně, kolik knih za rok přečtete? Online články z odborných magazínů a další články z internetu se ovšem nepočítají. Pokud nechcete čtením zahálet, ale naopak jej využívat ke studiu, věnujte se četbě odborné literatury, která vás obohatí.

Které knižní tituly byste měli okamžitě zařadit do své domácí knihovny? Přinášíme vám pár tipů, díky nimž bude váš život zaručeně lepší.

Buďte lepší a malými kroky změňte svůj život o 180°

Mezi knižní novinky, o kterých jste již určitě slyšeli, se řadí kniha Atomové návyky. „Drobné změny, pozoruhodné výsledky“ – tak zní oficiální motto knihy Jamese Cleara, která vás naučí, jak pomoci malých krůčků změnit celý svůj život. Sám autor je také tvůrcem úspěšného blogu, jenž každý měsíc navštíví bezmála milion čtenářů. Proč je James Clear tak oblíbený? Jeho návody a tipy totiž fungují. Na tom se shodují všichni jeho čtenáři. Toužíte-li ve svém životě po změně, ale nevíte, kde začít, začněte tím, že si přečtete knihu Atomové návyky.

Kniha pro spokojený vztah

Máte pocit, že jste se s partnerem ocitli na mrtvém bodě? Zapracujte na svém partnerském vztahu s knihou, od Honzy Vojtka – Vztahy a pasti. Provede vás světem vztahů od A do Z a vysvětlí vám, kde ve vztazích číhají pasti, jak a kdy si je sami vytváříme a jak se jim úspěšně vyhýbat. Honza Vojtko je mimochodem také tvůrcem knihy Vztahy a mýty, která se dostala mezi knižní bestsellery.

Inspirace od úspěšných českých startupistů

Potřebujete se trochu namotivovat? Zdá se vám, že ani zdaleka nejste tam, kde jste chtěli být? Třeba vás inspirují příběhy těch nejúspěšnějších českých startupistů, kteří ještě před dovršením čtyřicátého roku života zažili obrovský kariérní úspěch. Nápad za miliardu od Michaela Mareše vás seznámí s úspěšnými českými byznysmeny, jejichž společnosti překročili hodnotu miliardy korun českých. Jak se ke své práci dostali? Kolik zažili neúspěchů a co je motivuje?

Zlepšete své zdraví a vyzkoušejte novou výzvu

O ledovém muži jste již rozhodně slyšeli. Jmenuje se Wim Hof a svými výkony šokuje veřejnost. Ledová voda, zdá se, je jeho přirozeným prostředím. Na nejvyšší horu světa vylezl pouze v letním oblečení a bez kyslíkové bomby, pod ledem je schopný uplavat 60 metrů, a to pouze na jeden nádech, ale to rozhodně není vše.

Wim Hof Ledový muž od samotného Wima Hofa je kniha, jež vás zavede do soukromí tohoto neuvěřitelného muže a blíže vás seznámí s jeho převratnou metodou, která je podle jeho vlastních slov vhodná úplně pro každého. Pokud vás otužování a život ledového muže zajímají, nenechte si ujít možnost přečíst si o tomto neuvěřitelném muži.

Zjistěte, proč spíte

Vydání knihy Proč spíme od Matthew Walkera vyvolalo ve společnosti revoluci. Lidé, kteří si ji přečetli, okamžitě přehodnotili svůj život a snažili se co nejvíce času věnovat spánku. Proč? Právě dostatek kvalitního spánku je totiž důvodem toho, proč se lidé dožívají vysokého věku, jsou zdravější, chytřejší, štíhlejší i atraktivnější.

Zjistěte, proč spíme, jaký má spánek vliv na naše tělo a jaké jsou jeho přínosy. Uvidíte, že i vás donutí kniha začít trávit v posteli více času, než jste v ní trávili doposud. Spánek je totiž pro lidský život důležitý a důvodů, proč vlastně spíme, existuje víc než dost.

Zapracujte sami na sobě a staňte se lepší verzí sebe samých. K tomu abyste udělali první krok vám pomohou knihy z našeho seznamu. Do které z nich se začtete nejdříve? Lákají vás Atomové návyky, toužíte po zdravém vztahu nebo se chcete začít otužovat jako Wim Hof?

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí